نهم اسفند سالروز درگذشت محمود خيامي |
فرستنده بامشاد در تاريخ
28 فوريه 2025 ساعت 8:48 بعدازظهر
محل اقامت: دانمارک تاريخ عضويت: 05 آگوست 2004 تعداد ارساليها:
1011
مشخصات جستجو
نقل قول
|
✔️ نهم اسفند سالروز درگذشت محمود خيامي
⭕️ ما به «خياميها» و «ايران ناسيونال» چند قسط «پوزش» و «تعظيم» بدهكاريم!
✍️ قاسم خرمي
💮 اگر روزي در اين مملكت پاي حساب و كتاب به ميان آمد، ما و به ويژه نسل من از خيليها طلبكاريم و به چند نفري هم بدهكاريم
💮طلبكاريم از همهی كساني كه با تزريق هيجانات و دستكاري احساسات و كليگوييهاي بيمصداق، قدرت تامل و تفكر را از ما گرفتند تا از كنار خرابيهاي قابل پيشگيري، غيرمسئولانه عبور كنيم
💮 ما طلبكاريم از همهی كساني كه در بارهی غرب، صنعت و مدرنيته، معرفتي معيوب را به ما غالب كردند و هر آنچه ميتوانست به بهروزي نسبي اين مردم و اين آب و خاك كمك كند را با چپانديشيهاي كودكانه، مونتاژكاري و توسعهی وابسته و خدمت به امپرياليسم جهاني لقب دادند و ستايشگر فقر و سيهروزي شدند و سرانجام براي كسب تابعيت و اقامت براي فرزندان خود در همان خاستگاه امپرياليسم جهاني، روزها پشت درِ سفارتخانههاي غربي صف كشيدند!
💮 ما «يك زندگي» طلب داريم از همهی روشنفكران ايراني دههی 40 و 50 شمسي كه در غرب تحصيل كردند و باليدند و عواقب رفاهي و بهداشتي پيشرفتهاي صنعتي و تكنولوژيك آن ديار را به چشم خود ديدند، اما ديگران را از آن ترساندند. صنعتگستري استالين را ستايش كردند اما جامعهی فقير و دچار سوء تغذيهی ايران كه سمبل صنعتش «پيكان» خيامي و آرزوي كشاورزش تراكتور روماني بود را به «غربزدگي»، «مصرفگرايي» و «سلطهی ماشينيزم» متهم كردند! و با روخواني نوشتههاي فانون و فرانك و سمير امين و رژي دبره، معدود سرمايهگذاران صنعتي كشورشان را «بورژوازي پليد»، «موش سكهپرست» و «گرگ خونخوار» ناميدند!
💮 دست همهی پيكارگران با استبداد و خودكامگي را ميبوسيم اما طلبكاريم از همه آنهايي كه در نخستين سال پيروزي انقلاب، به جاي بهرهگيري از سرمايه و توان جامعه در مسير رشد و توسعهی اقتصادي و صنعتي، مصيبت بزرگ مصادرهها و الغاي مالكيت خصوصي و راندن صاحبان صنايع بزرگ و تعطيلي كارخانهها و افول اقتصاد ايران را سبب شدند و امثال خياميها و لاجورديها و برخوردارها را «سرمايهدار رانتي» خواندند و از ايران بيرون كردند. بيآنكه بدانند عرصهی توليد و صنعت جاي خون دل خوردن است و هيچ انسان منفعتطلبي حاضر به بند كردن حيثيت و سرمايهی خود در بيابانهاي تهران و باج دادن به دربار و كفتار نميشود.
💮 در بارهی خياميها گفتنيها بسيار است، اما باز اگر روزي پاي و حساب و كتاب به ميان آمد، ما به خياميها بدهكاريم؛ نه تنها به خاطر پايهگذاري صنعت ساخت پيكان و اتوبوس در ايران و خاورميانه و ايجاد هزار شغل و خانهی سازماني و ورزشگاه و خلق ميلياردها ثروت، بلكه به خاطر همهی تصورات غلطي كه از آنها و ديگر سرمايهداران صنعتي هم عصر آنها داشتيم و هيچگاه در صدد اصلاح اين ذهنيتها مجعول برنيامديم.
💮خياميها فرشته نبودند، حتي دو برادر نتوانستند يك شراكت خانوادگي را حفظ كنند اما در مقابل سرمايهداران و كاسبان رانتي امروز، بدون تعارف بايد گفت كه خياميها قابل ستايشاند. بايد ستايش كرد كساني را كه دلشكسته و مغموم از ايران رفتند و با آنكه در سالهاي بعد از انقلاب، جايي به وسعت يك گور در ايران نداشتند، بيش از يكصد مدرسه و خيريه در خراسان ساختند و صدايش را هم در نياوردند.
💮 اين روزها كه همهی داشتههاي ما قسطي است ما به برادران خيامي و شركت ايران ناسيونال چند قسط «پوزش» و «تعظيم» بدهكاريم. خياميها بيآنكه مجسمهاي داشته باشند، تجسم شرافت، انساندوستي و وطنپرستي بودند. كاش به خاطر احترام به انسانيت، اكنون از آنها اعادهی حيثيت كنيم. اكنون كه اموال مصادره شدهی آنها هم ديگر در زمرهی داراييهاي ملي قرار ندارد!
https://whatsapp.com/channel/0029Vb4Qg785q08ZOydxqg2c
https://t.me/RoshdoTowseh
نهم اسفند سالروز درگذشت محمود خيامي
|
|
برای ارسال پاسخ به اين مورد بايد
وارد شويد
برای استفاده از تالار گفتمان بايد عضو شويد
|
|
|
|
جستجو
|
|