Welcome to Online Film Home
Home :: Film News :: Find a Birthday :: Dark version :: Persian Weblog :: Forum :: Contact
  تالار گفتمان بحث آزاد تالار گفتمان بحث آزاد

 خوش آمديد مهمان                                 عضو شويد  وارد شويد جستجو  فهرست اعضای تالار

  تالار
  بحث آزاد

نسخه مناسب چاپ ارسال ج1608;ابيه  ارسال موضوع جديد

موضوع «زن‌عمو از زندگی دیگِ سیر وابیم»
فرستنده Erfan_Rezaei در تاريخ 19 ژانويه 2024 ساعت 4:32 بعدازظهر  
محل اقامت: Iran   تاريخ عضويت: 09 آوريل 2023   تعداد ارساليها: ۱۸۲   مشاهده ی مشخصات Erfan_Rezaei مشخصات  جستجوی ارساليهای ديگر Erfan_Rezaeiجستجو برويد به صفحه خانگی Erfan_Rezaei سايت نقل قول ارسالی Erfan_Rezaeiنقل قول
🔴 علیه بنیادهای مادی کودک‌همسری


هرچه از عمق فاجعه بگوییم، اندک است.
کودکی را از دنیای کودکی و نوجوانی‌اش پرت می‌کنند به زندگی زناشویی، تمام هستی او را به یکباره دزدیده و ظلمی هرروزه را به جسم و جان و زندگی‌اش تحمیل می‌کنند. کودکی که باید بازی کند، آرامش داشته باشد، تجربه کند، مرحله به مرحله رشد کند و بیاموزد، پا به مناسباتی می‌گذارد که پیوسته آزار و اذیت است.

کودک‌همسری را می‌توان از زوایای مختلفی بررسی کرد، اما مثل هر معضل اجتماعی دیگری، رد پای طبقه‌ی اقتصادی، فقر، محرومیت و ستم جنسی در تمام موارد کودک‌همسری مشاهده می‌شود. در سال‌های منتهی به سال ۹۸ آمار کودک‌همسری در بین دختران روندی کاهشی داشته، اما بعد از آن، هر سال با افزایشی چشمگیر رو‌به‌رو بوده‌ایم. سال‌هایی که در آن بخاطر تشدید فشارهای اقتصادی و شکاف هرچه بیشتر طبقاتی، قیام گرسنگان و مدتی بعد قیام تشنگان رقم خورد. سالی که پاندمی کرونا آغاز شد و افزایش نرخ بیکاری و خروج زنان از بازار کار، ترک تحصیل دختران و زنانه‌تر شدن فقر را شاهد بودیم. کودک‌همسری و فقر چنان در هم تنیده شده‌اند که می‌توان گفت از اولین پیامدهای بحران‌های اقتصادی خروج دختران از خانواده و مدرسه به اسم ازدواج است.

در میان تمامی این بحران‌ها که با زیست و معیشت روزانه‌ی طبقه‌ی فرودست و تحت ستم گره خورده، جمهوری اسلامی با طرح جوانی جمعیت، شرایط را برای ازدواج کودکان و دختران کم‌سن و سال مهیاتر هم کرده است.

با ممنوعیت آموزش روش‌های پیشگیری از بارداری، با جرم‌انگاری فروش وسایل جلوگیری از بارداری و کنترل بیشتر و شدیدتر روی قوانین مربوط به سقط جنین، زنان را از حق بر بدنشان بیش از پیش محروم کرده و دخترانی را در سایه‌ی فقر، بی‌صدا و بی‌پناه به ازدواج وا می‌دارند که در فقدان آموزش و امکانات، مجبور به بارداری و زایمان‌ شده و مورد آزارهای مختلفی چون کودک‌آزاری جنسی، کودک‌آزاری فیزیکی و کودک‌آزاری عاطفی قرار می‌گیرند. بارداری و زایمان، تنها یکی از نمودهای عینی این ستم هرروزه به کودکان متاهل است. آنجایی که کودکی ۱۱ ساله زایمان می‌کند و به علت بیماری، همراه نوزادش در بخش کودکان بیمارستان بستری می‌شود. آنجایی که سال گذشته ۱۳۹۲ کودک زیر ۱۵ سال مادر شدند. کودکانی که باید عهده‌‌دار بزرگ کردن کودکی دیگر شوند.

اما حتی اگر این ازدواج‌ها (بخوانید تجاوز شرعی و قانونی) منجر به بارداری نشود؛ رنج کار خانگی، ترک تحصیل، دور شدن از هم‌سالان، خشونت‌های خانگی و چرخه‌ای از مشکلات را در پی دارد که انتهای آن با وجود قوانین مبتنی بر شریعت که اختیار جان کودک را به پدر و بعد از ازدواج، اختیار زندگی او را به شوهر می‌دهد، گاهی با مرگ و قتل‌شان تمام می‌شود‌. راضیه، تروسکه، ریحانه، سمیرا و بسیار زن قربانی کودک‌همسری، اینگونه زندگی و جان‌شان گرفته شده است.

اما باید تاکید داشت که لزومن منع ازدواج کودکان به شکل قانونی قرار نیست پدیده‌ها و مسایل اجتماعی اینچنینی، از جمله کودک‌همسری، کار کودکان و... را از میان بردارد. همانطور که غیرقانونی بودن ازدواج کودکان در برخی از کشورهای اروپایی به ظاهر کودک‌همسری را برچیده اما مناسبات اجتماعی نابرابر تناقضات را محو نکرده بلکه آنها را به شکل دیگری درمی‌آورد، مانند قاچاق و تن‌فروشی کودکان. پس با تغییر قوانین، مناسبات نابرابر میان انسان‌ها ازبین نخواهد رفت بلکه یک ستم یا ستمی آشکار تبدیل به ستمی سیستماتیک و پنهان می‌شود.

از این رو باید از ازدواج کودکان جلوگیری شود، زیرا حق هر کودکی است تا در رفاه و امنیت رشد کند و پرورش یابد و ما این امر را ممکن نمی‌دانیم مگر با نابودی و دگرگون ساختن بنیادی وضعیت اجتماعی که خودش بنیان این ستم‌ها و تناقضات است و بر این باوریم، رشد و خلاقیت و تکامل انسانی در بستر جامعه‌ای سوسیالیستی که بر پایه‌ی برابری و رفاه است، میسر خواهد شد.

دی ۱۴۰۲
هسته‌ی اخگران-کمیته‌ی غیبی نسوان


علیه بنیادهای مادی کودک‌همسری


#عرفان_رضايي از کشته‌شدگان اعتراضات آمل

فرستنده Erfan_Rezaei در تاريخ 23 ژانويه 2024 ساعت 5:09 بعدازظهر  
محل اقامت: Iran   تاريخ عضويت: 09 آوريل 2023   تعداد ارساليها: ۱۸۲   مشاهده ی مشخصات Erfan_Rezaei مشخصات  جستجوی ارساليهای ديگر Erfan_Rezaeiجستجو برويد به صفحه خانگی Erfan_Rezaei سايت نقل قول ارسالی Erfan_Rezaeiنقل قول
‍ 📝📝📝از #کودتای_انتخاباتی قبح‌زدایی نکنیم!

✍🏻سیدمصطفی تاجزاده
https://t.me/MostafaTajzadeh/57300

زندان اوین
۲ بهمن ۱۴۰۲

✅اول) در انتخابات آزاد، عادلانه و منصفانه، اصل بر معرفی نامزد و دعوت شهروندان به رای‌دادن است. اما در انتخاباتی که جناح رهبر هم دوپینگ می‌کند و هم با مهندسی آن، رقبا را از حقوق و فرصت‌های قانونی محروم می‌نماید، معرفی نامزد به سه مسئله زیر وابسته است:

🔺۱- آیا تشکیل فراکسیون می‌تواند تغییر معناداری در سیاست‌های ملی و بهبود معیشت مردم ایجاد کند و یا مانع تجاوز سیستماتیک حاکمیت به حقوق و آزادی شهروندان شود؟

🔺۲- هر اندازه درصد شهروندان مایل به رای‌دادن کاهش یابد، مشروعیت معرفی نامزد کمتر می‌شود. در انتخابات یا در حوزه‌هایی با مشارکت کمتر از ۳۳ درصد واجدین شرایط، معرفی نامزد رانت‌خواری سیاسی است.

🔺۳- آیا مهندسی انتخابات مانع تشکیل فراکسیون اقلیتی می‌شود که بتواند با تبیین علل اصلی مشکلات به معرفی بانیان آن بپردازد؟ آیا تشکیل فراکسیونی ممکن است که بتواند در مقابل تحقیرها، تبعیض‌ها و سرکوب‌ها بایستد و به مصاف قانون‌شکنی‌های رهبر برود؟

✅دوم) بعد از بیانیه گام دوم و تغییر استراتژی رهبر، معرفی نامزد به‌ویژه در کلان‌شهرها به سه دلیل زیر ناموجه است:

🔺۱- ناممکن بودن اصلاحات اساسی و ضروری به علت آنکه رهبر آن‌ها را خط قرمز خود می‌خواند.

🔺۲- عدم مشارکت اکثریت ایرانیان و برگزیدن راهبرد مقاومت مدنی به جای رای‌دادن.

🔺۳- ردصلاحیت تمام داوطلبانی که علت‌العلل مشکلات را سیاست‌های فقرگستر، فسادپرور و انزواآور آقای خامنه‌ای می‌دانند و معتقدند تا زمانی که نتوان رهبر را به پذیرش مطالبات اکثریت ملت مجبور کرد، کشور به قهقرا خواهد رفت.

✅سوم) معرفی نامزد درحالی‌که تاثیری در بهبود وضع مردم ندارد، پیامدهای منفی به شرح زیر دارد:

🔺۱- تشویق رهبر به گسترش دامنه نظارت استصوابی و ردصلاحیت‌های بیشتر، زیرا درهرحال احزابی از اصلاح‌طلبان با معرفی نامزد، مردم را به دادن رای فرا می‌خوانند.

🔺۲- با قبح‌زدایی از کودتای انتخاباتی، به آن جلوه‌ای رقابتی می‌بخشد.

🔺۳- به رهبر بهانه می‌دهد که با ایجاد هراس از پیروزی اصلاح‌طلبان، جناح متشتّت خود را متحد کند. عدم معرفی نامزد به نام اصلاحات، اختلافات جناح اقلیت رهبر را آشکار و نهادینه می‌کند.

🔺۴- شکست فاحش حکومت یکدست را در حل مشکلات و مهار گرانی و تورم، تحت‌الشعاع پیروزی انتخاباتی از قبل تضمین شده آن‌ها قرار می‌دهد.

🔺۵- آقای خامنه‌ای را که با راهبرد نظامی‌گری و حاکمیت سپاهیان بر مقدّرات میهن و مردم، بیشترین نقش را در اوضاع فاجعه‌بار کنونی ایفا می‌کند، تا حدودی تطهیر و از کانون انتقادها و اعتراض‌ها خارج می‌سازد.

🔺۶- اصلاح‌طلبان را مقابل اکثریت ملت قرار می‌دهد که انتخابات فرمایشی را تحریم کرده‌اند. روشن است هرچه جریان اصلاح‌طلبان از اکثریت ملت فاصله بگیرند، جامعه دوقطبی‌تر و مستعد خشونت‌ورزی بیشتر می‌شود. ایفای نقش توسط آنان در شرایط اضطراری را نیز ناممکن می‌کند.

🔺۷- بین بدنه اصلاحات با احزاب و تصمیم‌گیرندگان شکاف ایجاد می‌کند. زیرا آن‌ها مخالف معرفی نامزد هستند.

✅چهارم) تشکیل فراکسیون اقلیت از نمایندگان مستقل و منتقد، حتی در مجلس سپاه‌ساخته فوایدی دارد، اما:

🔺۱- تجربه مجلس فعلی نشان می‌دهد که تشکیل فراکسیون منتقدان با معرفی نامزد در کلان‌شهری مانند تهران ارتباط نداد و مستقل از آن شکل خواهد گرفت.

🔺۲- اگر سررشته امور در دست جبهه پایداری بود و افراطی‌گری‌ها از آنجا سرچشمه می‌گرفت، تلاش برای تشکیل فراکسیون اقلیت شاید توجیه می‌یافت. زیرا ممکن می‌بود که با تکیه بر افکارِعمومی و گفت‌وگو با نمایندگان مانع تندروی آن‌ها شد. اما وقتی استراتژی شخص رهبر، توسعه‌ستیزی است و هرگونه اعتراضی را به‌شدت سرکوب می‌کند و به افکارِعمومی نیز اعتنا ندارد، معرفی نامزد با هدف مهار تندروهای جبهه پایداری، تاثیری در راهبردهای ملی ندارد و باری از روی دوش مردم برنمی‌دارد، بلکه از اعتبار اصلاح‌طلبان می‌کاهد و بر ناامیدی مردم می‌افزاید. تجربه شکست‌خورده فراکسیون امید پیش چشم ماست.

✅ به جای شریک جرم حاکمیت شدن، راهبرد اصلاح‌طلبان باید آزادکردن انتخابات باشد، با این شعار که: ما فقط در انتخابات آزاد شرکت می‌کنیم. انتصابات رهبر به رای ملت نیاز ندارد.

زندان اوین
۲ بهمن ۱۴۰۲


مقالات پیشین

🔗فریب وعده‌های توخالی و پوچ رهبر را نخوریم
🔗با معرفی نامزد #ظلم‌شویی نکنیم

🆔@MostafaTajzadeh


#عرفان_رضايي از کشته‌شدگان اعتراضات آمل

فرستنده Erfan_Rezaei در تاريخ 27 ژانويه 2024 ساعت 3:50 بعدازظهر  
محل اقامت: Iran   تاريخ عضويت: 09 آوريل 2023   تعداد ارساليها: ۱۸۲   مشاهده ی مشخصات Erfan_Rezaei مشخصات  جستجوی ارساليهای ديگر Erfan_Rezaeiجستجو برويد به صفحه خانگی Erfan_Rezaei سايت نقل قول ارسالی Erfan_Rezaeiنقل قول
انتخاب به نقل از اعتماد:

♦️یک ته‌سیگار بیمارستان گاندی را به آتش کشید؟!

🔹شنیده‌های حاکی از آن است که عامل آتش‌سوزی یک ته سیگار رها شده در کارتن‌های دارو بوده است. یکی از پرسنل در مورد علت آتش‌سوزی می‌گوید: «شنیدیم می‌گویند کارگر افغانی که در طبقه پانزدهم بیمارستان مشغول کار بوده، ته سیگارش را روی زمین پرت کرده و آتش‌سوزی شروع شده. حالا می‌گویند این کارگر فرار کرده است.»

Entekhab_News
پرتاب ته سیگار روشن خطرات زیادی داره،در فضای باز، این خطر رو داره که پرندگان اونو ببلعند و خفه بشن، در فضای بسته هم خطر آتش‌سوزی.
اما در هیچ حالتی ملیتِ پرتاب کننده، در خطرات اون، دخالت نداره!
Elhamlajevardi2

نمای بیرونی از اشغال درونی انش گرفت ؟ اون هم از سیگار افغانی 🤦🏻‍♀️🔥
Ro91445965

مگر بیمارستان سیستم اعلام حریق نداره؟
مگر سیستم اعلام دود نداره؟
مگر سیستم اطفا حریق نداره؟
خوب گوساله بدبخت زبون از قدیم گفتند در خونه‌ات را محکم ببند همسایه را دزد نکن.
خاک بر سر همه‌تان. مشتی خر و دزد.
esbati

📡 @VahidOnline

#عرفان_رضايي از کشته‌شدگان اعتراضات آمل

فرستنده محسن مظلوم در تاريخ 14 مارس 2024 ساعت 12:01 قبل ازظهر  
محل اقامت: Iran   تاريخ عضويت: 30 ژانويه 2024   تعداد ارساليها: ۳۴   مشاهده ی مشخصات محسن مظلوم مشخصات  جستجوی ارساليهای ديگر محسن مظلومجستجو برويد به صفحه خانگی محسن مظلوم سايت نقل قول ارسالی محسن مظلومنقل قول

آرش رحمانی ؛ یکی از قربانیان دور جدیدی از قتل‌های حکومتی؟!

منبع: ايران امروز

در سوگ هم‌اندیش جوان‌سال، آرش رحمانی

چند روزی است از خبر جگرسوز و ناباورانه مرگ مشکوک مهندس آرش رحمانی، هموند دیرپای جبهه ملی ایران در شوک و اندوهی بی‌پایان هستیم.

آرش رحمانی از جوانی به جبهه ملی ایران پیوست و به خاطر درایت و دانشش، به عنوان مسئول سازمان دانش آموختگان جبهه ملی ایران انتخاب شد. پس از آن علیرغم مخالفت عده‌ای در جبهه ملی با بکارگیری نیروهای جوان، همراه چهار تن از دیگر هموندان جوان، به عضویت دفتر پژوهش‌های جبهه ملی ایران وابسته به هیئت رهبری منصوب شد و این گروه خون تازه‌ای در کالبد جبهه ملی دمیدند.




سالها سپری شد و به‌رغم فشارهای حکومتی و تعدی‌های مکرر گزمه‌هایشان؛ آرش همواره با عشق به میهن و مردمانش، دلبستگی به آرمان‌های جبهه ملی ایران و راه مصدق به مبارزات خود برای استقرار حاکمیت ملت و برقراری دمکراسی در ایران ادامه داد.

زنده‌یاد آرش رحمانی در ماه‌های اخیر با دلیری و کوششی خستگی ناپذیر برای زدودن اختلاف درونی جبهه ملی تلاش می‌کرد و قدم‌های مثبتی نیز برداشته شده بود.

شادروان آرش رحمانی یک صنعت‌گر خبره و پیشرو، و کارآفرینی کوشا بود. او به فلسفه علاقه فراوانی داشت و در نوشتارش، ارادتش را به فیلسوف بزرگ آلمان، آرتور شوپنهاور بازتاب می‌داد. علاوه بر سیاست و صنعت و فلسفه، سخت به موسیقی راک عشق می‌ورزید و قطعات فراوانی از او بجا مانده است.

اما چه شد که زندگی چنین شخصیت کوشا و سرزنده‌ای یکباره به پایان رسید؟ آیا ماشین ترورهای کار بدستان نظام اسلامی دوباره به راه افتاده است و باید آرش رحمانی را یکی از قربانیان دوره جدیدی از قتل‌های حکومتی قلمداد کرد؟

آیا تهدید‌های مکرر، احضارهای پیاپی و ایجاد اختلال در امور مالی و بازرگانی برای خاموش کردن صدای آرش رحمانی و جلوگیری از کوشش‌های سیاسی و میهن‌دوستانه او برای بر مسند قدرت نشستگان کافی نبوده است؟

پاسخ هر چه باشد؛ کاربه‌دستان نظام اسلامی که حاکمیت را از ملت ایران سلب و فرزندان ایران را دسته دسته اعدام و هزار هزار به بند می‌کشند، باید بدانند که حکومت‌شان هیچ گریزی از سقوط ندارد و مبارزات شیر زنان و شیر مردان این کهن‌دیار تا پایان دادن به استبداد مذهبی و استقرار حاکمیت ملت ادامه خواهد یافت و این ملت رنجدیده، به‌زودی شاهد موفقیت و پیروزی را به آغوش خواهد کشید.

یاد آرش رحمانی و همه آرش‌ها، مهساها و نیکاها و کیان‌های نازنین گرامی و ماندگار باد.

دوازدهم مارس ۲۰۲۴ میلادی – بیست و دوم اسفند ماه ۱۴۰۲ خورشیدی

مجید ابهری – آمریکا
مجید ارژنگ – هلند
کمال ارس – آلمان
کوروش استکی – هلند
حمید اکبری – آمریکا
محمدرضا اسکندری – هلند
فرزین بستجانی – آمریکا
نادر بیاتی – آلمان
بهرام بهرامیان – آمریکا
گیتی پورفاضل – ایران
فریبرز جعفرپور – آلمان
سهراب چمن آرا – آمریکا
آریا خسروی – اتریش
آذر خونانی اکبری – آمریکا
کاظم رحمانی – آمریکا
شهریار رضوانی – هلند
اشکان رضوی – ایران
شعله زمینی – اتریش
کامران سلیمی – آمریکا
رضا شاه حسینی – آلمان
شیوا شفاهی – آلمان
محمود شکری – آمریکا
امیر صدر – آمریکا
کاظم عباسی – آمریکا
مژگان فداکار – هلند
بهمن فرهبخش – آلمان
جواد فخارزاده – آمریکا
منوچهر قنبری – آمریکا
داریوش کاشانی – آلمان
احسان کرمانی – هلند
مژده کهن آزاد – آمریکا
سیاوش لشکری – آمریکا
داریوش مجلسی – هلند
فرزاد محمودی – بلژیک
آرش مرادی‌فر – آمریکا
بیژن مهر – آمریکا
نیما ناصرآبادی – آلمان
حسن نایب‌هاشم – اتریش
نوری زاد – ایران
مسعود‌ هارون مهدوی – آلمان


* ایران امروز، درگذشت مهندس آرش رحمانی را به خانواده و یاران او در جبهه ملی ایران تسلیت می‌گوید.



محسن مظلوم؛ ضحاک همچنان خون می خواهد

فرستنده محسن مظلوم در تاريخ 18 آوريل 2024 ساعت 1:38 قبل ازظهر  
محل اقامت: Iran   تاريخ عضويت: 30 ژانويه 2024   تعداد ارساليها: ۳۴   مشاهده ی مشخصات محسن مظلوم مشخصات  جستجوی ارساليهای ديگر محسن مظلومجستجو برويد به صفحه خانگی محسن مظلوم سايت نقل قول ارسالی محسن مظلومنقل قول
جامعه‌ی روسیه بر پایه‌ی عرف مافیا بنا نهاده شده است

سرگی مدودف

تاریخ انتشار: 1403/01/28


سرگی مدودف، متخصص دوران پساشوروی، در گفت‌وگو با روزنامه‌ی فرانسویِ «لوموند» به ما یادآوری می‌کند که «روسیه قدرتی جنگاور و پلیسی است که در طول قرن‌ها نه تنها با همسایگان بلکه با ملتِ خود نیز همیشه در جنگ بوده است». گرایشی که تحت فرماندهیِ پوتین با حمله به اوکراین تشدید شده است.



لوموند: شما ]در کتاب «جنگی ساخته‌ی روسیه»[ می‌نویسید که جنگ پوتین در اوکراین پیرو منطق همیشگیِ تاریخ روسیه است. منظورتان چیست؟

روسیه قدرتی جنگاور و پلیسی است، همیشه چنین بوده است. از قول تزار نیکلای اول (امپراتور روسیه از ۱۸۲۵ تا ۱۸۵۵) نقل می‌شود که گفته بود روسیه در پی آن نیست که قدرتی صنعتی، تجاری یا کشاورزی باشد، وظیفه‌ی اصلی‌ روسیه تهدید مابقیِ جهان است. مطالعه‌ی تاریخ روسیه نشان می‌دهد که جنگ همواره در آن نقش مرکزی را ایفا کرده و این هم در خارج و هم در داخل کشور صادق بوده است.

در طول اعصار، دولت مسکو نه تنها با همسایگان بلکه با ملتِ خود هم جنگیده است. منابع اصلیِ کشور را از آنِ خود کرده، به مالکیت خصوصی اجازه‌ی گسترش نداده، و در نتیجه طبقه‌ی اجتماعی‌ای را هم که در پیوند با آن است، محدود کرده است. از دید زمامداران روسیه مالکیت خصوصی منبعی است برای درآمد، گونه‌ای «صنعت نفت ثانی». زندگیِ انسانی در روسیه ارزش چندانی ندارد. پیروزی‌های بزرگ جنگ جهانی دوم ــ نبرد استالینگراد، فتح برلین ــ به بهای از دست رفتن جان‌‌های بی‌شمار به‌دست آمده است. جیره‌ی متداول آن زمان، ده سرباز شوروی در ازای یک آلمانی بود. اکنون در اوکراین سه روس در ازای یک اوکراینی است. در سال ۱۹۴۵، در حالی که ژنرال آمریکایی، دوایت آیزنهاور، از شمار بالای کشته‌شدگانِ ارتش شوروی ابراز شگفتی می‌کرد، مارشال گئورگی ژوکف به او پاسخ داد: «هیچ اهمیتی ندارد. زنانِ ما سربازانِ جدیدی ‌به دنیا خواهند آورد.» ولادیمیر پوتین هم بر این باور است. او ادعا می‌کند که اختیار تن و جسم شهروندان روس را داراست، به همین‌خاطر زن‌ها را به فرزندآوریِ بیش‌تر فرامی‌خواند و به اقلیت‌های جنسی حمله می‌کند. او به فرد و انسان نیاز ندارد. تنها چیزی که می‌خواهد سربازانی است که بتوانند جنگ‌هایش را پیش ببرند.



تورم بالا، کمبود تخم‌مرغ، قطعی شوفاژ در وسط سرمای زمستان ... وجود اختلالات اقتصادی در نواحی مختلف روسیه امری معمولی است. آیا می‌توان انتظار بحرانی اجتماعی یا بروز گرایش‌های جدایی‌طلبانه را داشت؟ آیا فدراسیون روسیه با خطر ازهم‌پاشیدگی مواجه است، همان‌طوری که در گذشته امپراتوری روسیه یا اتحاد جماهیر شوروی متلاشی شدند؟

اگر روزی روسیه بخواهد متلاشی شود، به‌خاطر کمبود تخم‌مرغ یا قطعی شوفاژ نخواهد بود. روس‌ها استعداد فوق‌العاده‌ای در بردباری دارند، اما نمی‌توانند سرنوشتِ خود را رقم بزنند. دگرگونی‌های بزرگ تاریخی هرگز کار آن‌ها نبوده است، بلکه همیشه به ایشان تحمیل شده است. آن‌ها هیچ نقشی در انقلاب ۱۹۱۷ نداشتند: نظام استبدادی خودبه‌خود فروریخت. فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ نیز ناشی از فشار اعتراضات مردمی نبود، بلکه به این‌ علت روی داد که مسکو در جنگ سرد بازنده شد و بهای نفت به بشکه‌ای ده دلار سقوط کرد.

اکنون هیچ دلیلی وجود ندارد ‌که فکر کنیم مشکلات اقتصادی و اجتماعیِ داخلی می‌تواند به فروپاشی روسیه بینجامد. من چنین نشانه‌ای نمی‌بینم. بی‌شک سیستم فدرال سنگین و پیچیده است. در ژانویه‌ی گذشته در منطقه‌ی باشقیرستان واقع در شرق دور، شاهد تظاهرات اعتراضی بودیم، اما این برای رقم زدن سرنوشتی همچون سرنوشت اتحاد جماهیر شوروی کافی نیست. برای اینکه تغییرات بنیادین رخ دهد، سه شرط باید فراهم شود: پوتین بمیرد یا از قدرت کناره‌گیری کند، ارتش روسیه در اوکراین با شکست روبه‌رو شود، و درآمد ناشی از صادرات قطع شود. این‌ها فعلاً دور از دسترس است.



چرا جامعه‌ی روسیه تا این اندازه تحت سلطه‌ی ارزش‌های جنایتکاران و خرده‌فرهنگ زندان است؟

روابط میان دولت و ملت در روسیه نه بر اساس الگویی مدنی و جمهوری‌باور، بلکه بر پایه‌ی الگویی استثماری ــ رابطه‌ی میان ارباب و رعیت ــ استوار است. فراموش نکنید که روسیه نوعی قدرت بزرگِ زندان‌بنیاد است. زندان‌هایش تجلیِ این حقیقت است که دولت با مردمِ خود در جنگ است. مناطق وسیعی چون سیبری و خاور دور، به یمن توده‌‌ی زندانیانی که توسط حاکمان به زندان‌های مخوف تزاری و سپس به گولاگ دوران شوروی فرستاده می‌شدند، دارای سکنه شد. جمعیت کشور این‌گونه شکل گرفت.

مردها در واقع در این فرهنگِ زندان‌بنیاد بار آمده‌اند. در طول زندگیِ خود، آن‌ها به ناچار با این قالب سروکار پیدا می‌کنند. دست‌کم در ارتش که نهادی دولتی و گونه‌ای زندان است، و قوانین زندان هم در آن جاری است: قدرت قدیمی‌ها بر تازه‌واردها می‌چربد و فرماندهان زشت‌ترین تحقیرها و خشن‌ترین رفتارها را به سربازان تحمیل می‌کنند. جامعه بر پایه‌ی قوانین سامان نیافته است، بلکه بر اساس آنچه در روسی «پانیاتیا»[1] نامیده می‌شود شکل گرفته است، یعنی مجموعه‌ی قوانین و ارزش‌های مافیایی که اساس زندگی در زندان است. با به‌قدرت رسیدن پوتین این امر چشمگیر‌تر از قبل شده است.



۱۸ فوریه‌ی ۲۰۲۲، شش روز پیش از حمله به اوکراین، وزیر امور خارجه‌ی روسیه، سرگی لاوروف، اعلام کرد که مایل است «عرف مافیا در سطح بین‌المللی رعایت شود»...

آشنایی با مفهوم «پانیاتیا» برای درک جامعه‌ی روسیه ضروری است. این واژه، امروزه از دید مردم، بنیان عدالت در زندگی روزمره‌شان را تشکیل می‌دهد، به مراتب بیش‌ از قوانین رسمی که مورد اعتماد آن‌ها نیست. یک شاهد ‌آن هم سریال «سلووا پاتسانا» (حرف پسر) است که پیدایش گرو‌ه‌های جنایتکار در شهر کازان در دهه‌ی هشتاد میلادی را به تصویر می‌کشد. این پربیننده‌ترین سریال کنونی است. حتی مردان روسی که پس از اعلام بسیج نظامی در سپتامبر ۲۰۲۲ کشور را ترک کردند، آن را دنبال می‌کنند.

کوچه و خیابان در مسیر تعلیم و تربیت هر مرد روسی، نقشی بنیادین دارد. پوتین از هر فرصتی استفاده می‌کند تا از گذشته‌ی خود و ولگردی در کوچه‌های لنینگرادِ پس از جنگ (سن‌پترزبورگ کنونی) تعریف کند. جایی که به تأکید او، برای زنده ماندن باید می‌جنگیدی. او در نطق‌های رسمیِ خود اغلب از واژگان ویژه‌ی جنایتکاران استفاده می‌کند. همین امر به محبوبیت او در میان مردم یاری ‌رسانده است.



شما به یک پژوهش جامعه‌شناسانه در منطقه‌ی کراسنویارسک (سیبری) استناد می‌کنید، که دشمنی و نفرت زن‌ها از مردها را به تصویر می‌کشد. همسرانی که با کمال میل شوهرانِ «بی‌مصرف»شان را به جبهه‌ی جنگ می‌فرستند، تا با استفاده از مزایای مادی، در صورت کشته‌شدن‌ آن‌ها، بتوانند سیبری را ترک کنند. آیا این پدیده‌ی گسترده‌ای است؟

سرنوشت زن‌ها را در این مناطق دورافتاده مجسم کنید! اغلب دو یا سه فرزندِ خود را به تنهایی بزرگ می‌کنند، در حالی که شوهرهای بی‌کفایت‌ و بی‌کارشان وقتِ خود را صرف میگساری می‌کنند و هنگامی که مست و لایعقل به خانه می‌آیند، آن‌ها را کتک می‌زنند. ناگهان این زن‌ها خبردار می‌شوند که شوهرانشان راهیِ جبهه خواهند شد و آن‌ها دویست، سی‌صد یا شش‌صد هزار روبل (برابر با دو، سه یا شش هزار یورو) در ماه دریافت خواهند کرد و اگر هم کشته شوند، این مبلغ به هفت میلیون روبل (معادل هفتاد هزار یورو) خواهد ‌رسید! این مبلغ هنگفتی است که به بسیاری از مردان انگیزه‌ می‌دهد تا به جنگ بروند. وقتی این مردها می‌میرند و این مبلغ به حساب خانواده واریز می‌شود، خویشان و نزدیکان گرد هم می‌آیند و به یاد مردگان خویش می‌نوشند، و بعد تلویزیون و خودرو و آپارتمان می‌خرند. گزارش‌هایی از این دست که بازتاب‌دهنده‌ی چنین «روایت‌های خوشی» است، در شبکه‌های تلویزیونی فراوان دیده می‌شود.



خشونت به همه‌ی لایه‌های حکومت راه پیدا کرده است. شکنجه در کمیساریاها و مراکز پلیس عادی شده است. به گفته‌ی شما زندگی در روسیه «به گام برداشتن روی لایه‌ی نازکی از یخ بر فراز آبی آلوده و سیاه شباهت دارد». آیا هیچ‌کسی از چنین عاقبتی در امان نیست؟

این کانونِ جنگی است که دولت روسیه علیه مردم خودش پیش می‌برد. در روسیه، سر از اداره‌ی پلیس درآوردن وحشتناک است. بهتر است که آدم به چنگ دزدان و تبهکاران بیفتد تا به دست پلیس. رژیم‌های بسیاری در گذشته و حال از شکنجه استفاده کرده و می‌کنند اما در روسیه شکنجه به شکلی تقریباً سیستماتیک در کمیساریاها و زندان‌ها اعمال می‌شود. تعداد افرادی که به خاطر یک اتفاق پیش‌پاافتاده در خیابان دستگیر می‌شوند و در مرکز پلیس باید به اجبار برهنه شوند و روی دهانه‌ی بطری بنشینند، از شمار خارج است. برای تحقیر مردها با هر وسیله‌ای، از جمله بطری، چماق، تفنگ و دسته‌ی جارو، به ‌آن‌ها تجاوز می‌کنند. از صحنه‌ی تجاوز فیلم‌برداری می‌کنند و بعد آن را در سلول‌ها یا برای خانواده پخش می‌کنند...

تجاوز بخشی از «نظام تعلیم‌وتربیت زندان» است. فرد مورد تجاوز (به روسی اَپوشچنی[2] یا خوارشده) تمام حقوق خود را در یک آن از دست می‌دهد و به پایین‌ترین رده‌ی نردبان اجتماعی سقوط می‌کند. نگهبانانِ زندان همواره از این روش استفاده می‌کنند. مأموران پلیس نیز همین‌طور. این اتفاقی است که برای شاعر جوان آرتیوم کاماردین افتاد. در سال ۲۰۲۲، او اشعار ضدجنگِ خود را در برابر تندیس ولادیمیر مایاکوفسکی (شاعر و نمایش‌نامه‌نویس، ۱۹۳۰-۱۸۹۳) در مسکو قرائت کرد. اندکی بعد، مأموران پلیسی که برای بازداشتِ کاماردین به خانه‌اش رفته بودند، به او تجاوز کردند. در دسامبر ۲۰۲۳، او به هفت سال زندان محکوم شد. خوانندگان فرانسوی باید درک کنند که فاشیسم کجاست! فاشیسمی کلاسیک، فاشیسمی معمولی، هرچند بدون بسیج توده‌ای، بدون رژه با مشعل و بدون نگاه‌های برافروخته!



آیا رهبران غربی همواره در مورد اتحاد جماهیر شوروی و روسیه اشتباه کرده‌اند؟

در میانه‌ی قرن بیستم، ما در برابر دو رژیم تمامیت‌خواه قرار داشتیم: یکی به رهبری هیتلر، و دیگری به رهبری استالین. این دو در سال ۱۹۳۹ دست به دست هم دادند تا به لهستان و کشورهای بالتیک تعرض کنند. بنابراین مسئولیت جنگ به تساوی متوجه اتحاد جماهیر شورویِ استالینی و آلمان هیتلری است. بی‌شک هنگامی که ارتش آلمان در ۲۲ ژوئن ۱۹۴۱ به شوروی حمله کرد این کشور ناچار شد که به فرانسه، بریتانیا و ایالات متحده‌ی آمریکا بپیوندد. چاره‌‌ی دیگری نداشت. من به‌‌خوبی می‌دانم که خاطره‌ی پیروزیِ استالینگراد در فوریه‌ی ۱۹۴۳ هم‌چنان زنده است، از جمله در فرانسه، اما فراموش نکنیم که استالین هم‌پیمانِ هیتلر هم بود. به خودمان دروغ نگوییم: نظام استالینی گونه‌ای از فاشیسم بود. متأسفانه، جنگ جهانیِ دوم به پایانِ خود دست پیدا نکرد. نوعی تمامیت‌خواهی نابود شد، اما نوع دیگری برجا ماند. ولادیمیر پوتین تجسم آن است. او بدون شک میراث‌دار فاشیسم استالینی است.



برگردان: سرور کسمایی
https://www.aasoo.org/fa/articles/4717


[1] Poniatiye

این واژه را می‌توان به مفهوم، ایده یا اصل ترجمه کرد. [م]

[2] Opoushtshennyi


محسن مظلوم؛ ضحاک همچنان خون می خواهد

فرستنده Erfan_Rezaei در تاريخ 01 دسامبر 2024 ساعت 5:40 بعدازظهر  
محل اقامت: Iran   تاريخ عضويت: 09 آوريل 2023   تعداد ارساليها: ۱۸۲   مشاهده ی مشخصات Erfan_Rezaei مشخصات  جستجوی ارساليهای ديگر Erfan_Rezaeiجستجو برويد به صفحه خانگی Erfan_Rezaei سايت نقل قول ارسالی Erfan_Rezaeiنقل قول
«زن‌عمو از زندگي ديگِ سير وابيم»

#يسنا_شجاعي تنها 11 سال داشت که در ياسوج به زندگي خودش پايان داد

جسد يسنا ديروز در مرکز استان کهگيلويه و بويراحمد، شهر ياسوج، تشييع شد.
پدر يسنا بدليل برق‌گرفتگي قطع نخاع شده و مادرش طلاق گرفته بود. يسنا نزد پدربزرگش زندگي ميکرد.



يسنا در‌ نامه‌اي که به عنوان وصيت نوشته به زنعموي خود که در همسايگي پدربزرگش است سفارش ميکند که مواظب خواهرم (يکتا) باش.
يکتا چندسال از يسنا کوچکتر بود.
يسنا در هنگام مرگ دلواپس خواهر کوچيکتر از خودش بود…

جايي که نهايت نگراني اينه که به تن يک زن بابت بي‌حجابي چند بار تازيانه بزنيم تا ‏متنبه و متاثر بشه، نتيجه‌اي جز بي‌توجهي و تبديل شدن ‎ديشموک و ‎ايلام و ياسوج به مرکز خودکشي و خودسوزي کودکان و نوجوانان نخواهد داشت.


وصيت نوشتن چطور از عهده‌ي انگشتان کوچکت برآمد فرشته‌ي زيبا. مگر چند سال زيستي که از زندگي سيرت کردند!

همون موقع که شصت مدير متخلف دولتي 3.4 ميليارد دلار پول چايي بين خودشون تخس مي کردند يه يسنا خانومي يه دست لباس و يه دونه گوشيش رو بخشيد به سحر...

@Danmarkkhabar
https://t.me/Danmarkkhabar/21366


#عرفان_رضايي از کشته‌شدگان اعتراضات آمل

برای ارسال پاسخ به اين مورد بايد وارد شويد
برای استفاده از تالار گفتمان بايد عضو شويد

ارسال جوابيه  ارسال موضوع جديد


 
جستجو
جستجوی فيلم، کارگردان، بازيگر..:

fa en


سايت های سينمايی!
 

Find a birthday!


پيوندها
 
مجله ۲۴
آدم برفی ها
دیتابیس فارسی فیلم های سینمایی
کافه سينما
سينمای ما
سينمای آزاد
 

اخبار روز ايران

[ Yahoo! News Search ]

Search Yahoo! here
 
 [ Yahoo! ]



options