Welcome to Online Film Home
Home :: Film News :: Find a Birthday :: Dark version :: Persian Weblog :: Forum :: Contact
  تالار گفتمان بحث آزاد تالار گفتمان بحث آزاد

 خوش آمديد مهمان                                 عضو شويد  وارد شويد جستجو  فهرست اعضای تالار

  تالار
  فيلم و سينما

نسخه مناسب چاپ ارسال ج1608;ابيه  ارسال موضوع جديد

موضوع جنگ جهانی سوم (هومن سيدی): تاثير لباس یا جایگاه در تغییر خصلت‌های انسانی
فرستنده Atefeh_Na'ami در تاريخ 23 آگوست 2023 ساعت 8:20 قبل ازظهر  
محل اقامت: Iran   تاريخ عضويت: 29 نوامبر 2022   تعداد ارساليها: ۱۱۹   مشاهده ی مشخصات Atefeh_Na'ami مشخصات  جستجوی ارساليهای ديگر Atefeh_Na'amiجستجو برويد به صفحه خانگی Atefeh_Na'ami سايت نقل قول ارسالی Atefeh_Na'amiنقل قول

جنگ جهانی سوم (هومن سيدی): تاثير لباس یا جایگاه در تغییر خصلت‌های انسانی

از اينستاگرام «فیلم امروز»

filmemrooz.official

.
احمد طالبی‌نژاد🖋... سکانس اتاق گاز دوم در اواخر «جنگ جهانی سوم» را به یاد داشته باشیم که شکیب در لباس دیکتاتور از پشت میله‌ها با تبختر بسیار شاهد مرگ تن‌های بی‌گناه است و خم به ابرو نمی‌آورد. این سکانس می‌تواند نقطۀ ثقل ایدۀ فیلم‌ساز باشد؛ این که گاه لباس یا جایگاه در تغییر خصلت‌های انسانی چه نقش مهمی دارد. به یاد آوریم نقش صورتک و نیم‌تاج در فیلم تاریخی «مرگ یزدگرد» (بهرام بیضایی) را. هر یک از شخصیت‌های حاضر در آن آسیاب دخمه‌مانند، صورتک را مقابل چهرۀ خود می‌گیرد، تبدیل به شاه و نماد قدرت می‌شود. فرقی هم نمی‌کند آسیابان پیر باشد یا دختر جوانش. این‌جا هم شکیب پس از آن فاجعه با دیدن زجری که بر انسان‌های درمانده وارد می‌شود لذت می‌برد. او آن قدر از زندگی در این جامعۀ عدل‌گریز بیزار است که از سوختن هم‌نوعان و هم‌طبقه‌ای‌های خودش هم لذت می‌برد.

هومن سیدی که خود در همین مناسبات فیلم می‌سازد، در این ساخته‌اش بسیار شجاعانه - یا ظالمانه - دست به افشاگری زده است. این که «سینما بی‌رحم است» حرف تازه‌ای نیست اما این که سینما جنایت‌کار هم هست، تیر خلاص فیلم‌ساز علیه سینمایی است که در آن کار کرده و بالیده است.

کل فیلم نوعی عقده‌گشایی منطقی و جسورانه است. این که کسی از حاشیه که نه، از اعماق جامعه سر برآورد و با نخستین فرصتی که به دست می‌آورد بر خر مراد سوار شود، انتقام این همه بی‌عدالتی و جنایت و ناامیدی را به این وضوح می‌گیرد.
به چهرۀ محسن تنابنده که در سرتاسر فیلم نگاه کنیم، ذره‌ای امید و شادمانی دیده نمی‌شود. حتی هنگامی که با معشوق با زبان کر و لال‌ها حرف می‌زند. گویی صورتکی از یأس و ناامیدی بر چهره دارد که جزء ذاتش شده است. این بهت و بی‌فروغی چهره، حتما انعکاسی از درون اوست؛ و می‌تواند وجه نمادین نیز داشته باشد. هیچ‌یک از شخصیت‌های اصلی و فرعی فیلم، سرحال نیستند؛ از تهیه‌کنندۀ زبان‌باز گرفته تا کارگردان منفعل و لج‌باز اما هیچ‌کاره و حتی آن پاانداز بی‌عاطفه که از زیبایی و خاموشی دخترک بهره می‌گیرد. این چهره‌های ناشاد بی‌تردید اشارۀ روشنی به روزگار ما دارند؛ روزگار قحط‌سالی دمشق و فراموش کردن عشق به قول سعدی...*

*متن کامل این نقد را در صفحات 64و65 بیست‌وششمین شمارۀ «فیلم امروز» بخوانید.

#فیلم_امروز #جنگ_جهانی_سوم #هومن_سیدی #محسن_تنابنده #فیلم #نقد_فیلم #سینمای_ایران



عاطفه نعامی
عاطفه نعامی قربانی تازه جنایت نیروهای امنیتی

برای ارسال پاسخ به اين مورد بايد وارد شويد
برای استفاده از تالار گفتمان بايد عضو شويد

ارسال جوابيه  ارسال موضوع جديد


 
جستجو
جستجوی فيلم، کارگردان، بازيگر..:

fa en


سايت های سينمايی!
 

Find a birthday!


پيوندها
 
مجله ۲۴
آدم برفی ها
دیتابیس فارسی فیلم های سینمایی
کافه سينما
سينمای ما
سينمای آزاد
 

اخبار روز ايران

[ Yahoo! News Search ]

Search Yahoo! here
 
 [ Yahoo! ]



options