Welcome to Online Film Home
Home :: Film News :: Find a Birthday :: Dark version :: Persian Weblog :: Forum :: Contact
  تالار گفتمان بحث آزاد تالار گفتمان بحث آزاد

 خوش آمديد مهمان                                 عضو شويد  وارد شويد جستجو  فهرست اعضای تالار

  تالار
  بحث آزاد

نسخه مناسب چاپ ارسال ج1608;ابيه  ارسال موضوع جديد

موضوع چگونه سوریه به «پادشاهی سکوت» تبدیل شد
فرستنده فرامرز در تاريخ 12 ژولای 2024 ساعت 5:08 بعدازظهر  
محل اقامت: Iran   تاريخ عضويت: 22 سپتامبر 2024   تعداد ارساليها: ۹۴   مشاهده ی مشخصات فرامرز مشخصات  جستجوی ارساليهای ديگر فرامرزجستجو نقل قول ارسالی فرامرزنقل قول

سوریه این روزها و ساعت‌ها سرشار از این داستان‌هاست

علی حسن العلی سال ۱۳۶۵ دانشجوی سال اول دانشگاه و جوان ۱۸ ساله‌ای بود که نیروهای امنیتی حکومت سوریه او را بازداشت کردند. ۳۹ سال در زندان‌های حکومت حافظ اسد و پسرش بشار اسد ماند. روز پنج‌شنبه در سن ۵۷ سالگی از زندانی در حماه همراه سایر زندانیان با پیشروی مخالفان و تصرف اين شهر آزاد شد.



سوریه این روزها و ساعت‌ها سرشار از این داستان‌هاست

زمان داستان‌های مشابه ایران کی می‌رسد؟

گزارش روزنامه گاردین درباره این مرد را همينجا بخوانید.

از کانال تلگرام
@babakgha


سوریه این روزها و ساعت‌ها سرشار از این داستان‌هاست

بابک غفوری آذر

گزارش روزنامه گاردین


"او پیرمرد (از زندان) بیرون آمده است": شادی و اندوه عزیزانی که از زندان های اسد آزاد شده اند
اعضای خانواده امیدهای دوباره پس از دهه‌ها جستجو برای دستگیری‌های سیاسی در «پادشاهی سکوت» را توصیف می‌کنند.

ویلیام کریستو در بیروت
شنبه 7 دسامبر 2024
لینک:
https://www.theguardian.com/world/2024/dec/07/syria-grief-mingles-with-joy-as-loved-ones-released-from-assad-prisons?CMP=share_btn_url


معمر علی ۳۹ سال است که به دنبال برادر بزرگترش می گردد.

در سال ۱۹۸۶، سربازان سوری دانشجوی دانشگاه علی حسن العلی را که در آن زمان ۱۸ سال داشت، در یک ایست بازرسی در شمال لبنان دستگیر کردند. معمر از آن زمان تاکنون خبری از او نداشته است.

او سه دهه بعد را صرف بازدید از شعب مختلف امنیتی در سوریه کرد، جایی که اطلاعات متناقضی در مورد محل اختفای برادرش دریافت کرد.

«هیچ جایی در سوریه نبود که ما از آن بازدید نکرده باشیم. کل کشور را گشتیم و پرسیدیم چه اتفاقی برای او افتاده است. یک روز آنها اعتراف می کردند که او در زندان آنها محبوس بوده است، روز دیگر آن را انکار می کردند.»

آخرین اطلاعاتی که علی در مورد برادرش دریافت کرد این بود که او به اتهام تحریک سیاسی در یک شعبه امنیتی نظامی در دمشق نگهداری می شد. سپس، انقلاب سوریه و جنگ داخلی متعاقب آن آغاز شد و علی دیگر هیچ خبری از وضعیت برادرش دریافت نکرد.

تا پنجشنبه شب که تلفن علی شروع به وزوز کرد. دوستان، اقوام و اعضای خانواده شروع به ارسال تصویر مشابهی برای او کردند: مردی در ۵۰ سالگی در حالتی گیج و آشفته مقابل زندان مرکزی حماه در شمال سوریه ایستاده است.

آنها گفتند که او شبیه من است. به آنها گفتم: «این مرد برادر من است!» این احساس... غیر قابل وصف است. تصور کنید ۳۹ سال است که او را ندیده‌ام و ناگهان عکس او برای شما ارسال می‌شود، چه احساسی دارید؟

برادرش که در سن ۱۸ سالگی وارد زندان شده بود، اکنون ۵۷ سال دارد.


علی حسن العلی (راست) پس از آزادی در خیابان. عکس: حبیب حبیب

برادر علی یکی از هزاران زندانی بود که پس از تصرف شهر توسط شورشیان اسلام‌گرا به رهبری هیئت تحریر الشام (HTS) از زندان‌های دولت سوریه در حلب و حماه آزاد شد. در هفته گذشته، نیروهای تحت رهبری HTS نیروهای ارتش سوریه را در شمال سوریه در یک حمله خیره کننده شکست دادند - جدی ترین چالش برای سلطه بشار اسد بر سوریه از زمان انقلاب در سال ۲۰۱۱.

یکی از اولین اقداماتی که شورشیان در شهرهای تازه تصرف شده انجام دادند، آزادی بازداشت شدگان از مراکز بازداشت دولتی بود. فیلم‌ها نشان می‌داد که مردم با ظاهری مبهوت از زندان بیرون می‌آمدند، جایی که جمعیت شادی کنان منتظر آنها بودند.

زندان‌های سوریه که تا این هفته حدود ۱۳۶۰۰۰ نفر در آن‌ها بازداشت بودند، برای بسیاری نماد سرکوب دولتی است که عنوان "پادشاهی سکوت" را به سوریه داد. هزاران معترض در جریان انقلاب به دلیل سخنرانی علیه دولت دستگیر شدند.

اسناد فاش شده نشان می‌دهد که دستگاه امنیتی سوریه زندان‌ها را عاملی کلیدی برای سرکوب مخالفان و توقف حرکت اعتراضات مسالمت‌آمیز می‌داند. شبکه گسترده شعب امنیتی، بازداشتگاه ها و زندان ها به دلیل استفاده از روش های شکنجه وحشیانه که به گفته گروه های حقوق بشری در مقیاس صنعتی اعمال می شد، بدنام شدند.

بسیاری از کسانی که قبلاً به زور ناپدید شده بودند، ما متوجه شدیم که کشته شده اند. فاضل عبدالغانی، بنیانگذار شبکه حقوق بشر سوریه که اصالتاً از حماه است، گفت: تعداد قابل توجهی در زیر شکنجه کشته شدند.

عبدالغانی گفته است که در حالی که آزادی زندانیان سیاسی باید جشن گرفته شود و تشویق شود، اما آزادی بی رویه و دسته جمعی زندانیان می تواند خطرات قابل توجهی به همراه داشته باشد – به ویژه اگر مجرمان خشن نیز آزاد شوند.

آزادی ناگهانی هزاران زندانی امیدی دوباره برای خانواده هایی ایجاد کرد که سال ها از سرنوشت عزیزان خود چیزی نشنیده بودند. اسکرین شات های ناواضح از بازداشت شدگان آزاد شده در گروه های واتس اپ در سراسر سوریه و کشورهای همسایه دست به دست می شد، زیرا اعضای خانواده سعی می کردند ببینند که آیا بستگان آنها در میان آزاد شده ها هستند یا خیر.

نمی توانید تصور کنید که دیروز چگونه بود. بسیاری از دوستان با من تماس گرفتند تا در مورد پدرم سوال کنند.



مبارزان ضد دولتی روز جمعه پس از تصرف این شهر در خیابان های حماه رژه می روند. عکس: بکر القاسم/ خبرگزاری فرانسه/ گتی ایماژ

پدر جینان در سال ۲۰۰۶ پس از عبور از سوریه در جریان جنگ حزب‌الله و اسرائیل برای یافتن پناهگاهی برای خانواده‌اش دستگیر شد. جینان گفت: «به محض اینکه به خانه بستگان ما رسید، در به صدا درآمد و او دستگیر شد.» از آن زمان دیگر از پدرش خبری نداشت.

جینان و خانواده اش چندین بار به سوریه رفتند تا در مورد آزادی پدرش جویا شوند. پس از پرداخت حدود ۵۵۰۰ دلار (۴۳۰۰ پوند) به واسطه های مختلف، به او گفته شد که پدرش یا در شعبه ۲۳۵ یا زندان سدنایا - دو بازداشتگاه در دمشق که به دلیل شکنجه بدنام هستند، نگهداری می شود.

«ما هنوز امید داریم، احساس می‌کنم که او هنوز زنده است و فکر می‌کنم او برمی‌گردد و با ما زندگی می‌کند. من از هیچ گروه مسلحی که مردم را می کشند حمایت نمی کنم، اما اگر پدرم برگردد... ما به او نیاز داریم.»

سردرگمی حاکم شده است زیرا تغییر سریع وضعیت سیاسی در شمال سوریه، شناسایی افرادی که آزاد شده اند - و بازگرداندن آنها به خانواده هایشان را برای مقامات دشوار می کند.

علی هنوز نتوانسته با برادرش ارتباط مستقیم برقرار کند و در ۲۴ ساعت گذشته تلاش کرده است که پس از آزادی از زندان چه کسی از او عکس گرفته است.

وقتی او به خانه می آید، جشن بزرگی خواهیم داشت. علی گفت، اما تا زمانی که او را بو نکنم، تا زمانی که نتوانم بگویم «اینجاست، برادرم»، هیچ چیزی مهم نیست.



جمهوری اسلامی بايد برود به زباله دان تاريخ!

برای ارسال پاسخ به اين مورد بايد وارد شويد
برای استفاده از تالار گفتمان بايد عضو شويد

ارسال جوابيه  ارسال موضوع جديد


 
جستجو
جستجوی فيلم، کارگردان، بازيگر..:

fa en


سايت های سينمايی!
 

Find a birthday!


پيوندها
 
مجله ۲۴
آدم برفی ها
دیتابیس فارسی فیلم های سینمایی
کافه سينما
سينمای ما
سينمای آزاد
 

اخبار روز ايران

[ Yahoo! News Search ]

Search Yahoo! here
 
 [ Yahoo! ]



options