Welcome to Online Film Home
Home :: Film News :: Find a Birthday :: Dark version :: Persian Weblog :: Forum :: Contact
  تالار گفتمان بحث آزاد تالار گفتمان بحث آزاد

 خوش آمديد مهمان                                 عضو شويد  وارد شويد جستجو  فهرست اعضای تالار

  تالار
  بحث آزاد

نسخه مناسب چاپ ارسال ج1608;ابيه  ارسال موضوع جديد

موضوع «مبتذل‌کردنِ دانش‌گاه»
فرستنده Erfan_Rezaei در تاريخ 07 سپتامبر 2023 ساعت 8:53 بعدازظهر  
محل اقامت: Iran   تاريخ عضويت: 09 آوريل 2023   تعداد ارساليها: ۱۸۲   مشاهده ی مشخصات Erfan_Rezaei مشخصات  جستجوی ارساليهای ديگر Erfan_Rezaeiجستجو برويد به صفحه خانگی Erfan_Rezaei سايت نقل قول ارسالی Erfan_Rezaeiنقل قول

از صفحه اینستاگرام میم یزدانی خرم

مبتذل‌کردنِ دانش‌گاه همان چیزی‌ست که دارد عامدانه رقم می‌خورد. من این بخت را داشته‌ام که در «دانش‌گاه تهران» درس بخوانم در رشته‌ی ادبیات و از این سردرِ نمادین بارها رد شوم.

قطعن دانش‌گاه و ردشدن یا نشدن از سَردرهای‌اش «هیچ» تضمینی برای «دانستن» ندارد اما دانش‌گاه یک «مفهوم» است که در کم‌اثرترین وضعیت‌اش نیز نشانه‌ای به رهایی‌ست.

اخراج، قطع همکاری، بازنشسته‌گی‌های اجباری که در این مدت بیش از پیش در اخبار دیده می‌شود یک‌سمت و تاکید بر حضورِ «آدم‌هایی» در مقامِ «آکادمیسین» از سوی دیگر همان حمله‌ی گازانبری‌ست که از هر ستاره‌دارکردن، تعلیق، تنبیه و البته تکفیر دانش‌جو و استاد خطرناک‌تر است و البته به‌شدت یک مفهومِ ذاتن ضدِابتذال را «مبتذل» می‌کند. مبتذل‌کردن دانش‌گاه‌های مهمِ ایران هم‌واره از سوی برخی جریان‌های سیاسی دنبال می‌شده اما در «خَفاتر» و «محتاطانه‌تر» اما در این چند ماه نه‌تنها پنهان‌کاری‌ای وجود ندارد که چیزنامه‌های حامیِ تحجر و وطن‌فروشی از آن تقدیر هم می‌کنند. «بگذارید مهاجرت کنند»! این گزاره ذره‌ای برای وطن‌فروشان و بنیادگرایانِ کیهانی و امثالهم ارزشی ندارد که از قضا «ارزش» دیگری دارد. آن‌ها در صدد حذف و نابودی گذشته و روندِ کلاسیکِ دانش‌گاه هستند. برای همین عملن «انقلابی»‌بودن‌شان را با این هلهله بابت رهاشدنِ مشتی موجودِ استادشده در طبیعتِ دانش‌گاه اعلام می‌کنند. «دانش‌گاه را مبتذل کنید»! این ابتذال به‌معنای تهی‌کردن این ساحت از هر نوع فکرورزی و تعلیمِ ایده است.

در این وضعیت دانش‌جو صرفن به ابزاری برای نمایشِ دانش‌گاه‌داری تبدیل می‌شود و اُستاد نیز تکه‌ای از همین باور. پس باید «مقاومت» کرد. بی‌تردید نهاد دانش‌گاه در ایران با وجود تمامِ بلاهایی که سرش آمده هنوز نهادِ زورداری‌ست و این‌طور نیست که با خالی‌کردنِ یک وانت مجری در آن‌جا و نشاندنِ چند مداح پشتِ میزها بتوان این نهاد را از پا درآوَرد.

اما بی‌تفاوتی نسبت به این روند و صرفن با شوخی و طعنه نگاه‌کردن‌اش همان چیزی‌ست که این نوع «ابتذال» می‌طلبد. ابتذال روندی پیچیده است گاه روی حافظه‌ی نوستالژیک حساب بازمی‌کند و گاه روی «فراموشی». در بابِ حمله به دانش‌گاه‌ها «دومی» مدنظر است. این‌که همه به این اتفاق عادت می‌کنند. و این همان‌جایی‌ست که باید «ایستاد». ما نباید به ابتذالِ اخته‌کردنِ مفهوم دانش‌گاه عادت کنیم و اخراج‌ها و الصاق‌ها را کنار بگذاریم. تهی‌کردن دانش‌گاه یعنی حمله به وطن. بدرقه‌ی غم‌زای آنان که می‌خواهند بیاموزند و نمی‌گذراندشان. ایستادن مقابلِ این ابتذال یک تعهد ملی‌ست و اخلاقی.
عکس علی زارع



#عرفان_رضايي از کشته‌شدگان اعتراضات آمل

برای ارسال پاسخ به اين مورد بايد وارد شويد
برای استفاده از تالار گفتمان بايد عضو شويد

ارسال جوابيه  ارسال موضوع جديد


 
جستجو
جستجوی فيلم، کارگردان، بازيگر..:

fa en


سايت های سينمايی!
 

Find a birthday!


پيوندها
 
مجله ۲۴
آدم برفی ها
دیتابیس فارسی فیلم های سینمایی
کافه سينما
سينمای ما
سينمای آزاد
 

اخبار روز ايران

[ Yahoo! News Search ]

Search Yahoo! here
 
 [ Yahoo! ]



options