از کانال تلگرام بیژن اشتری https://t.me/bijan_ashtari/250
کتاب جدید ماریا ریسا، برنده جایزه صلح نوبل، به تازگی از سوی انتشارات پنگوئن چاپ شده و نسخهای هم به دستم رسیده که مشغول خواندنش هستم.این خانم برای بیست سال به عنوان خبرنگار تحقیقی علیه رژیم دیکتاتوری در فیلیپین مبارزه کرده و کتاب تازه اش،«چگونه دربرابر دیکتاتور بایستیم» پر از نکات مفید و راهگشاست.
ریسا در یکی از صفحات کتابش نوشته است:دیکتاتورها نمیتوانند روند پیامرسانی را متوقف یا کنترل کنند زیرا جنبشهای اعتراضی به قالب شبکههای اینترنتی ریخته شده،گسترده و باز، غیر سلسله مراتبی و بدون رهبرند.(از همین رو)دیکتاتورها نمیدانند چه کسی را باید دستگیر کنند؛ هیچ حزب سیاسیای باقی نمانده که نابودش کنند،هیچ جریان انقلابی زیر زمینیای باقی نمانده که تار و مارش کنند.(آن چه آن ها در مقابل خود دارند)مردم کشورشان است، و هر حکومتی که علیه مردمش بجنگد سرانجام شکست خواهد خورد.
بیژن اشتری Instagram @bijan_ashtari
«چگونه در برابر دیکتاتور بایستیم» نوشته ماریا رسا در ما ترسهای زیادی درباره آینده سیاسی وجود دارد و در عین حال، نشانههایی از امید. کتاب «چگونه در برابر دیکتاتور بایستیم» پاسخهایی برای هر دو وضعیت دارد. رسا، روزنامهنگار فیلیپینی که در سال 2021 جایزه صلح نوبل را به خاطر گزارشهایش در مواجهه با آزار و اذیت رژیم رودریگو دوترته دریافت کرد، کتابی پرانرژی نوشته است که بخشی از آن، خاطرات، بخشی تاریخ مدرن فیلیپین و بخشی دیگر، اخطار به ارتش است. رسا هشدار میدهد: «قبل از اینکه بهتر شود، بدتر میشود.» با این حال، خلوص هدف و شجاعت او در این کتاب، الهامبخش است.
#عرفان_رضايي از کشتهشدگان اعتراضات آمل
|