«شکایت از دولت سوئیس به دادگاه حقوق بشر»
از کانال تلگرام خواهر شکسپیر @FarnazSeifi https://t.me/FarnazSeifi/276
دو هزار و چهارصد زن اهل سوئیس، دستهجمعی علیه دولت سوئیس به اتهام کمتوجهی به بحران گرمایش زمین، شکایت کردند. این زنان که از نقاط مختلف کشور سوئیساند و به زبانهای مختلف این کشور صحبت میکنند، علیه دولت به دادگاه حقوق بشر اروپا شکایت کردند.
آنها استدلال کردند که کمتوجهی دولت سوئیس به بحران گرمایش زمین، نقض یکی از اصلیترین حقوق شهروندی و حقوق بشر شهروندان است، بنابراین دادگاه حقوق بشر اروپا محل مناسبی برای اقامهی دعوی حقوقی است. این پرونده در نوع خود، اولین پرونده محسوب میشود که یک دادگاه عالی پرونده را شنیده و بررسی خواهد کرد. در مورد مشابه دیگری، برخی از بومیان استرالیا، از دولت کشورشان به کمیته حقوق بشر سازمان ملل به اتهام بیتوجهی دولت به حفظ حقوق آبوهوایی بومیان، شکایت کردند.
این گروه بزرگ از زنان، همگی مسن و بالای ۶۴ سال سن دارند، نهادی غیردولتی را تاسیس کردند و به دنبال عدالت و برابری آبوهواییاند. آنها میگویند گرم شدن هرچه بیشتر آبوهوا و تابستانها در سوئیس، سلامت بسیاری از شهروندان بهویژه افراد مسن و پیر مثل آنها را به خطر انداخته و انواع دشواریهای جسمی و روانی را به همراه داشته است. سوئیس گرمترین تابستان تاریخ خود را تجربه میکند و دمای هوا در این تابستان حتا در برخی از مناطق کوهستانی آلپ، به ۳۷ درجه سانتیگراد رسید!
این گروه از زنان در سال ۲۰۲۰ نیز دعوی حقوقی دیگری را علیه دولت سوئیس در دادگاه حقوق بشر اروپا ثبت کردند و دولت سوئیس را متهم کردند که از شهروندان کشور و بهویژه گروههایی که بیشتر آسیبپذیرند، در برابر اثرات گرمایش زمین، محافظت و مراقبت نمیکند. زنان سوئیسی براین مبنا دولت را متهم میدانند که به تعهدات خود برای کاستن از گازهای گلخانهای پایبند نبوده، تعهداتی که در کنوانسیون حقوق بشر اروپا ذکر شده و دولت سوئیس آن را امضا کرده است.
این نهاد مدنی زنان استدلال میکند اگرچه گرمایش زمین، همه شهروندان را تحتتاثیر قرار میدهد، اما زنان مسن تبعیض و آسیب بیشتری را متحمل میشوند. استدلال آنها نادرست نیست و نتایج تحقیقات و آمارهای این سالها نیز این ادعا را تایید میکند. نتیجه تحقیقی نشان داد در موج گرمای تابستان سال گذشته در اروپا، ۸۱ هزار نفر جان خود را از دست دادند که بیشترین گروه، زنان بالای ۸۱ سال بودند. در سوئیس بیش از ۶۰ درصد افرادی که جان خود را در اثر گرمای شدید از دست دادند، زنان پیر بودند. شهروندان سوئیس در ماه ژوئن گذشته در رفراندومی رای دادند که دولت سوئیس موظف است میزان تولید گازهای گلخانهای را تا سال ۲۰۵۰ به صفر برساند.
متخصصان میگویند احتمالا این اقدام زنان سوئیسی، الهامبخش شهروندان دیگری در ۴۶ کشور دیگری خواهد شد که عضو دادگاه عالی اروپا هستند و پروندههای دیگری علیه دولتهای اروپایی به جریان خواهد افتاد. یک جنبه دیگر شکایت حقوقی این زنان اینجاست که دولت سوئیس را به نقض حقوق زنان مسن هم متهم کردند و در واقع دادگاه به این پرونده از دو وجه مختلف حقوق بشر و حقوق بشر زنان رسیدگی خواهد کرد.
@FarnazSeifi
#عرفان_رضايي از کشتهشدگان اعتراضات آمل
|