تورم پایدار، احساس ناامنی و وضعیت طبیعی |
فرستنده Leila_Manzari در تاريخ
24 فوريه 2023 ساعت 12:43 بعدازظهر
محل اقامت: Masjed Soleiman, Iran تاريخ عضويت: 01 مارس 2023 تعداد ارساليها:
۱۳۴
مشخصات جستجو
سايت
نقل قول
|
«تورم پایدار، احساس ناامنی و وضعیت طبیعی»
از کانال تلگرام «مجمع دیوانگان»
نویسندهی میهمان - سعید پایدارفرد @saeidpaidar :
در این سالها با وجود تورم شدید و پایدار، سفرهی همهی ما کوچک شده، تفریحاتمان کم شده، دیگر نمیتوانیم سفر برویم، به پزشک مراجعه نمیکنیم، کسب و کارمان کساد شده و در یک کلام فقیرتر شدهایم. اما ماجرا به همین جا ختم نمیشود، تجربهی تورم شدید و طولانیمدت، آثار دیگری بر حیات اجتماعی-اخلاقی و سلامت روان مردم یک جامعه نیز خواهد گذاشت.
زندگی در وضعیت تورمی، به زبان ساده چنین است: شما تنها زمانی پیشرفت میکنید که درآمدتان بالاتر از تورم کالاهای ضروری (مسکن و پوشاک و خوراک و آموزش و...) باشد و زمانی ثبات اقتصادی را تجربه خواهید کرد که درآمدتان به اندازهی تورم کالاهای ضروری، افزایش یابد. در غیر از این دو حالت، شما هر سال فقیرتر از قبل خواهید شد، حتی اگر به همان میزان و بلکه بیشتر کار کنید، یعنی موقعیتی که اکثریت مطلق مردم در آن به سر میبرند.
وضعیت تورمی، ثبات را از بین میبرد، از ثبات اقتصادی و اجتماعی تا ثبات روانی. وقتی ثبات نباشد، پیشبینی و برنامهریزی مختل میشود و نبود این دو، یعنی زندگی در جهانی ناامن. امنیت (ثبات و امکان پیشبینی) آنقدر مهم است که تمام مظاهر تمدن انسانی، از جمله علم تجربی، حول آن شکل گرفته است. در واقع تلاش بشر در طول تاریخ برای گذار از زندگی ابتدایی (وضعیت طبیعی) به یکجانشینی، انقلاب کشاورزی، ایجاد امپراتوری، گسترش علوم تجربی، عقد پیمانهای جهانی و... از میل به ثبات (امنیت) نشأت گرفته است.
کلاین روانکاو بزرگ بریتانیایی میگوید که نوزاد انسان پس از تولد، با پیشفرضی تکاملی و مانند نوزاد دیگر حیوانات، جهان را مکانی ناامن و بیثبات تلقی میکند و به همین سبب هر اتفاقی برای او میتواند در حکم یک تروما باشد. کلاین این وضعیت را «پارانویید_اسکیزوئید» نامگذاری کرد و گذار از آن را در پس سالیان، منوط به حضور والدین خوب، امن و در دسترس میداند، والدینی که به کودک نشان دادهاند جهان و انسانها میتوانند امن و قابل اعتماد باشند. با این وجود همهی انسانها حتی اگر موفق به گذار از این موضع شده باشند، هنگام ناامنی به صورت موقت به آن بازمیگردند، تا وظیفهای که تکامل بر دوش آنها گذاشته است را انجام دهند، یعنی دفاع از خود به منظور بقا. تمام اختلالات روانی، به شکست در گذار از این موضع یا بازگشت طولانی مدت به آن در اثر ناامنی برمیگردد.
حال دوباره وضعیت تورمی را نظر بگیرید، وضعیتی که مشخصهی اصلی آن «احساس ناامنی» است. بهای زندگی در چنین وضعیتی به مدت طولانی، چیزی جز بازگشت به موضع پارانویید_اسکیزوئید نخواهد بود، موضعی که دفاع از خود به قصد بقا، بر هرچیزی مقدم است، از جمله بر اعتماد، صداقت، همدلی، مصالح جمعی و...، درست مانند انسان شکارچی در وضعیت طبیعی که زندگیاش معادل است با: شکار نشدن و شکار کردن.
بنابراین در وضعیت تورمی پایدار، منطقی و طبیعی است که هر فرد بیتوجه به مصالح جمعی، شخصا برای تأمین امنیت (حفظ ثبات) خود و خانوادهاش اقدام کند، با صف کشیدن برای خرید دلار، با ثبتنام برای خرید زبالههای ایرانخودرو، خرید زمین و در یک کلمه با دلالی (به عنوان تنها روش برای حفظ ثبات در زندگی شخصی). سرزنش انسانها برای چنین رفتاری همانقدر احمقانه است که سرزنش حیوانات یا انسانهای نخستین برای زندگی به شیوهی جنگ و گریز. زندگی در چنین شرایطی، یعنی نزاع برای بقا، نزدیک شدن تدریجی به وضعیت حیوانی و دور شدن از «مقام انسانیت».
کانال «مجمع دیوانگان»
@DivaneSara
اینستاگرام «مجمع دیوانگان»
.
لیلا منظری، روانکاو
|
|
برای ارسال پاسخ به اين مورد بايد
وارد شويد
برای استفاده از تالار گفتمان بايد عضو شويد
|
|
|
|
جستجو
|
|