Welcome to Online Film Home
Home :: Film News :: Find a Birthday :: Dark version :: Persian Weblog :: Forum :: Contact
  تالار گفتمان بحث آزاد تالار گفتمان بحث آزاد

 خوش آمديد مهمان                                 عضو شويد  وارد شويد جستجو  فهرست اعضای تالار

  تالار
  بحث آزاد

نسخه مناسب چاپ ارسال ج1608;ابيه  ارسال موضوع جديد

موضوع اوین؛ روایت تکان‌دهنده یاشار و کاوه دارالشفا از «شب فاجعه»
فرستنده Nika_Shakarami در تاريخ 26 اکتبر 2022 ساعت 8:55 قبل ازظهر  
محل اقامت: Kazakhstan   تاريخ عضويت: 20 مارس 2022   تعداد ارساليها: ۴۸   مشاهده ی مشخصات Nika_Shakarami مشخصات  جستجوی ارساليهای ديگر Nika_Shakaramiجستجو نقل قول ارسالی Nika_Shakaramiنقل قول

اوین؛ روایت تکان‌دهنده یاشار و کاوه دارالشفا از «شب فاجعه»



    توران کبیری مادر دو زندانی سیاسی، کاوه و یاشار دارالشفا روایتی تکاندهنده از شب هولناک اوین ارائه داد
    اوین؛ روایت تکان‌دهنده یاشار و کاوه دارالشفا از «شب فاجعه»

    حدود ۱۰ روز پس از تیراندازی و آتش‌سوزی مرگبار در زندان اوین، توران کبیری مادر کاوه و یاشار دارالشفا پس از ملاقات با فرزندانش در ویدیویی، روایت آنها را منتشر کرد. این دو زندانی سیاسی گفته‌اند می‌دیدیم که «تیراندازی می‌کردند، آدم‌ها می‌افتادند». بنابر این روایت، گاز اشک‌آور زندانیان را به مرحله خفگی رسانده. آنها به ناچار در را می‌شکنند اما نظامیان و زندانبانان در انتظارشان بودند. بعدتر، زندانیان در شرایطی قرار می‌گیرند که مجبور می‌شوند «روی هم ادرار کنند.»
   

کاوه و یاشار دارالشفا، دو برادر و زندانی سیاسی روایتی از شب هولناک اوین بازتاب دادند

کاوه و یاشار دارالشفا، دو برادر و زندانی سیاسی روایتی از شب هولناک اوین بازتاب دادند

حدود ۱۰ روز پس از تیراندازی و آتش‌سوزی مرگبار در زندان اوین، توران کبیری، مادر کاوه و یاشار دارالشفا روایت دو فرزندش از این واقعه را منتشر کرده است که نشان دهنده، ابعاد این واقعه است.

آتش‌سوزی و تیراندازی مرگبار اوین شنبه ۲۳ مهرماه، شبی هولناک را در این زندان رقم زد. قوه قضائیه کشته‌شدن هشت نفر و بیش از ۶۰ زخمی در این اتفاق را تایید کرده است. اما زندانیان روایتی به کلی متفاوت از زندانبانان ارائه داده‌اند.

توران کبیری ساعاتی پیش با انتشار این ویدیو، وقایع اوین را «فاجعه‌ای انسانی» خواند و گفت روایت اولیه رسانه‌ها و اظهارات مقام‌هایی که از اوین دیدار کردند «بسیار متفاوت‌تر» از آن چیزی است که اکنون بازماندگان تعریف می‌کنند.

او در توضیح این ویدیو نوشته «من، توران کبیری، مادر کاوه و یاشار دارالشفا هستم. کاوه و یاشار در بند ۸ اوین زندانی بودند که بعد از فاجعه ۲۳ مهر زندان اوین به زندان رجایی‌شهر منقل شده‌اند. من موفق شدم در روز ۲ آبان دیداری با کاوه و یاشار داشته باشم و در این ویدیو روایت آنها از شب ۲۳ مهر در اوین را شرح می‌دهم.»

توران کبیری مادر دو زندانی سیاسی، کاوه و یاشار دارالشفا روایتی تکاندهنده از شب هولناک اوین ارائه داد

زندانیان بازمانده: «تیراندازی می‌کنند و آدم‌ها می‌افتند»
توران کبیری به نقل از مشاهدات فرزندانش گفت «ما صدای تیراندازی می‌شنیدیم. از بند هشت که آنجا زندگی می‌کنیم، پنجره کوچکی وجود دارد که توانستیم داخل بند هفت را ببینیم. و ‌می‌دیدیم که آنجا تیراندازی می‌کنند و آدم‌ها می‌افتند».

مرکز رسانه قوه قضاییه علت این حادثه را «بر اثر استنشاق دود ناشی از آتش سوزی‌ها» عنوان کرد.

یاشار و کاوه دارالشفا روایت کرده‌اند که «گازاشک‌آور پخش شد، صدای تیراندازی‌های مدوام می‌آمد. گاز اشک‌آور و دودی که از زیر بند داخل شد، ما را به جنب و جوش انداخت.»

به روایت این دو زندانی سیاسی که دوران حبس خود را در بند هشت می‌گذراندند «اولین فکری که ما می‌کردیم این بود که ما خودمان را بیرون بیاوریم و به بند هفت کمک کنیم. تصور اینکه این درباره بند هشت و سایر بخش‌های دیگر است به مغزمان خطور نمی‌کرد.»

آتش در زندان اوین

منبع تصویر،
Vahid Online
توضیح تصویر، ویدئوهای منتشر شده، گزارش‌های مختلف و روایت شاهدان پیشتر تردیدهای بسیار جدی در صحت روایت حکومتی از واقعه شنبه در زندان اوین مطرح کرده بود

پادکست چشم‌انداز بامدادی رادیو بی‌بی‌سی – دوشنبه ۱۹ اردیبهشت
۱۴۰۱

با این تجسم ما به در که قفل شده بود فشار آوردیم. از سه روز قبل در بندها را قفل می‌کردند. به محض آمارگیری درها را قفل می‌کردند. و این را برای بچه‌های ما سوال شده بود. آن روز هم همین طور شده بود. آن روز هم چنین بود، در بسته بود.

مادر این دو زندانی سیاسی می‌گوید «هجوم می‌آورند که در را باز کنند. برای اینکه از گاز اشک‌آور خفه نشوند، برای نجات خودشان، نزدیک‌ترین چیزهایی که به دستشان بود را می‌سوزاندند.»

خانم کبیری در ادامه می‌گوید که فرزندانش و سایر زندانیان به محض خروج از بند، نه تنها از سوی نیروهای نظامی حاضر در زندان، بلکه از سوی خود پرسنل داخل زندان، از جمله دو نفر به نام‌های محمودی و کربلایی (مسئولان بند هشت زندان)، مورد توهین و ضرب و شتم قرار گرفته‌اند.

«زندانیان مجبور می‌شوند روی هم ادرار کنند»

یاشار و کاوه دارالشفا گفته‌اند «تیراندازی‌ها به سوی زندانیان پنج مجروح برجا گذاشت. باقی زندانیان به شدت با لگد و باتوم پرسنل زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.»

به گفته ای دو زندانی سیاسی «در نهایت زندانیان بند هشت نه تنها نتوانستند به زندانیان بند هفت کمک کنند»، بلکه زندانیان جان‌بدربرده بند هفت و هشت با زور و فشار به محل وزرشگاه منتقل می‌شود.

خانم کبیری نقل کرد که یاشار و کاوه دارالشفا گفته‌اند «تعدادمان حضور دو هزار نفر بود. و تمام مدت ما آنجا بودیم. آدم‌های مسن تر اگر می‌خواستند بشینند یا دراز بکشند، کتک می‌خوردند. و توهین و تحقیرهای وحشتناک. می‌گفتند تا ما نخوابیم شما هم نمی‌توانید بخوابید. فحش‌های بسیار رکیک می‌داند. چند نفر از بچه‌ها را همان مواقع کتک زدند.»

زندان اوین

آنها روایت کرده‌اند «هیچ امکاناتی در این شب برای بچه‌ها ایجاد نشده. به جای آتش‌نشانی، تیراندازی می‌کردند. زندانیان را می‌زدند و هول می‌دادند به جایی می‌بردند که امکان نفس‌کشیدن وجود نداشت. دمپایی‌ها را از آنها می‌گیرند.»

بنابر این روایت در حالی که «آتش به همه جا شعله می‌کشید و آنها را در این زمین داغ پابرهنه نگه می‌دارند.»

خانم کبیری که به شدت در این ویدیو متاثر است، روایت می‌کند در آن شرایط «آنها مجبور می‌شوند روی هم ادرار کنند.»

او می‌گوید «بچه‌های من چندین بار به زندان رفتند و هرگز این اتفاق به این بعد وحشتناک غیرانسانی پیش نیامده بود».

رد شدن از پست Instagram, 1
 

پایان پست nstagram, 1

توران کبیری هشدار داد «ابعاد واقعی این فاجعه بسیار وسیع‌تر» از آن چیزی است که تا کنون منتشر شده است.

او می‌گوید «به زندانیان نه تنها کمک نشده که تلاش شده این‌ها نابود شوند. به اینها نه تنها کمک نشده که بلکه با تفنگ کلاشنیکف به بچه‌ها شلیک شده.»

به گفته خانم کبیری، به نقل از فرزندانش، «زخمی‌ها تا ساعت ۱۲ ظهر روز بعد، برای درمان منتقل نشده‌اند و همراه با شمار دیگری از زندانیان از زندان اوین تهران به زندان گوهردشت منتقل شدند اما رئیس زندان گوهردشت هم حاضر نشده زخمی‌ها را پذیرش کند.. با همان زخمی‌ها را به زندان اوین می‌بروند و حتی حاضر نمی‌شوند به بیمارستان انتقال دهند.»

نقشه زندان

این ویدیو بخش اصلی شرحی است که توران کبیری از قول فرزندانش درباره وقایع اوین گفته است و از ویدیوی منتشر شده اصلی کوتاهتر است.

پیشتر یک منبع آگاه نزدیک به خانواده سپیده قلیان، زندانی در اوین، به بی‌بی‌سی فارسی گفته بود که او در تماسی گفته است که «دیشب وضعیت زندان مثل جنگ بود». او گفته «آن قدر سروصداهای مهیب می‌آمد که بعضی برای نجات خود در را شکستند و خود را به محوطه هواخوری رساندند. ولی تک تیراندازها شلیک می‌کردند و گاز اشک آور می‌زدند.»


روایت متناقض قوه قضائیه

مرکز رسانه قوه قضائیه در نخستین اطلاعیه خود درباره این حادثه ادعا کرده بود شماری از زندانیان قصد «فرار» داشتند و آنها را «زندانیان جرایم خشن و خطرناک» معرفی کرده. این مرکز مدعی شده این زندانیان «با توجه به تمهیدات حفاظتی اتخاذ شده موفق به فرار نشدند.»

بلافاصله پس از انتشار خبر آتش‌سوزی بسیاری از شهروندان راهی خیابان‌های اطراف اوین شدند به طوری که مسیرهای منتهی به این زندان درون شهر تهران بند آمد. قطعی یا اختلال شدید در دسترسی به اینترنت به نگرانی‌ها درباره وقایع جاری افزود.

SOCIAL MEDIA

منبع تصویر، SOCIAL MEDIA

سپس اخبار ضد و نقیضی درباره رفتن تعدادی از زندانیان روی مین در تپه‌های شمال زندان اوین منتشر شد. این خبر را نخستین بار، خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران منتشر کرد. اما شبکه شرق به نقل از یک مقام مطلع آن را رد کرد.


در روایت رسانه‌های حکومتی حریقی که در ویدیوها دیده می‌شود به خاطر آتشسوزی در کارگاه خیاطی زندان اوین بوده است. اما تصاویر منتشر شده از صدای تیراندازی حکایت می‌کند.

پس از این حادثه شمار زیادی از زندانیان بند هفت و هشت به زندان‌های دیگر از جمله فشافویه و رجایی شهر کرج منتقل شدند.

‌در شب تیراندازی در اوین، ایرانیان خارج کشور در فرانکفورت، برلین، لندن و تورنتو و چند شهر دیگر مقابل نهادهای رسمی کشورهای خارجی تجمع کردند.

شماری از نهادهای‌ ناظر بر وضعیت حقوق بشر در ایران نیز خواستار رسیدگی مستقل به این حادثه شدند.
با این حال، مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه دیروز در نشست خبری خود گفت در این حادثه برای ۲۵ نفر پرونده تشکیل شده است.


درباره ترکیب فعلی زندان اوین چه می‌دانیم؟

بنابر گزارش اطلس زندان‌های ایران ساختار بندهای زندان اوین در طول زمان تغییر کرده است. در حال حاضر این بندها در زندان اوین وجود دارند: ۳۲۵ (روحانیت)، ۴ (بدون حکم قطعی و قرنطینه)، ۶ (خدماتی)، ۷ (اغلب مالی)، ۸ (احکام قطعی و زندانیان سیاسی)، ۲۴۰، ۲۴۱، ۲۰۹، ۲الف و بند مشهور به نسوان (زنان).

این زندان عمدتا برای نگهداری متهمان و محکومان سیاسی، عقیدتی، مالی و روحانیون، نظامیان و مالی استفاده می‌شود.

وزارت اطلاعات و سپاه پاسدران دو بند ۲۰۹ و ۲الف را در اختیارند.

بخشی از کسانی که در اعتراضات سراسری چهار هفته اخیر بازداشت شده‌اند در اوین زندانی‌اند.

به علت شمار زیاد معترضان بازداشت شدگان اعتراضات اخیر، آنها بدون رعایت اصل تفکیک زندانیان در بندهای مختلف این زندان نگهداری می‌شوند.

 



Nika Javedan

برای ارسال پاسخ به اين مورد بايد وارد شويد
برای استفاده از تالار گفتمان بايد عضو شويد

ارسال جوابيه  ارسال موضوع جديد


 
جستجو
جستجوی فيلم، کارگردان، بازيگر..:

fa en


سايت های سينمايی!
 

Find a birthday!


پيوندها
 
مجله ۲۴
آدم برفی ها
دیتابیس فارسی فیلم های سینمایی
کافه سينما
سينمای ما
سينمای آزاد
 

اخبار روز ايران

[ Yahoo! News Search ]

Search Yahoo! here
 
 [ Yahoo! ]



options