دختر مینو مجیدی در مراسم چهلم:
«هر روز که میگذرد من آرامتر نمیشوم بلکه خشمم بیشتر میشود از این ظلمی که به ما شده. مادرم مادرانگیهایش زیاد بود، برای من، برای برادرم، برای رُز، برای لیلی، برای … ولی برایش کافی نبود، رفت که مادر ایران شود.» KavehGhoreishi
📡 @VahidOnline
اطلاعات تکمیلی
مینو مجیدی (۱۳۳۹ در قصر شیرین – ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ در کرمانشاه) زن ۶۲ سالهٔ کُرد یارسانی ساکن شهر کرمانشاه در ایران بود که در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ ایران در روز ۲۹ شهریور در کرمانشاه با شلیک مأموران پاسدار جمهوری اسلامی ایران کشتهشد.
مراسم خاکسپاری او به صحنهٔ اعتراض مردم علیه حکومت جمهوری اسلامی تبدیل شد.
به دنبال کشته شدن مهسا امینی در بازداشتگاه پلیس امنیت اخلاقی تهران، موجی از اعتراض نسبت به حکومت جمهوری اسلامی ایران آغاز شد. این موج که از شهرهای استان کردستان آغاز شد، در مدت کوتاهی به سراسر ایران تسری یافت. در شهر کرمانشاه نیز تجمعاتی درگرفت که یکی از کانونهای آن بلوار نوبهار و خیابانهای اطراف آن بود. مینو مجیدی در تجمعی که در روز ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ برای اعتراض به کشته شدن مهسا امینی، حجاب اجباری و حکومت جمهوری اسلامی برپا شدهبود شرکت کرد. او در شامگاه ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ در خیابان نوبهار کرمانشاه از ناحیهٔ سر هدف شلیک مستقیم گلولهٔ نیروهای ضدشورش جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت و کشتهشد.
روز بعد شهرام کرمی، دادستان کرمانشاه در گفتوگو با رسانههای دولتی، خبر کشته شدن ۲ نفر و مجروحیت ۲۵ نفر در تجمعات اعتراضی این شهر را تأیید کرد. وی مدعی شد که قتل این شهروندان «توسط عوامل ضدانقلاب رخ داده» و «این افراد با سلاحهای غیرسازمانی هدف قرار گرفتهاند.»
نیروهای امنیتی در ابتدا از تحویل دادن جسد مینو مجیدی به خانوادهاش خودداری کردند. اما سپس جسد به خانواده تحویل دادهشد و دو روز بعد مراسم خاکسپاری با حضور مردم برگزار شد.
خاکسپاری
مراسم خاکسپاری مینو مجیدی در روز پنجشنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ ساعت ۱۰ صبح در گورستان میناآباد کرمانشاه برگزار و به یک تظاهرات ضدحکومتی تبدیل شد. حاضران در مراسم خاکسپاری مینو مجیدی، با سر دادن شعار «زن، زندگی، آزادی» به زبان کُردی، اعتراض خود را به قتل مینو مجیدی و همراهی خود را با اعتراضات نشان دادند. همچنین برخی از زنان حاضر در مراسم به نشانهٔ اعتراض روسریهای خود را چرخاندند.
دختر مینو مجیدی به نشانهٔ اعتراض و سوگواری موی سر خود را تراشید و در کنار آرامگاه وی در گورستان میناآباد کرمانشاه با حجاب برداشته تصویری را منتشر کرد.
واکنشها
پلاتفرم یارسان با محکوم کردن کشتن مینو مجیدی، از «شهادت» او به عنوان «برگ نوینی از شروع مبارزات جامعه یارسان بر علیه استبداد و تاریکی» یاد کرد و «حمایت قاطع خود را از قیام زنان شرق کُردستان و ایران» اعلام کرد.
همچنین سازمان دمکراتیک یارسان ضمن محکوم کردن قتل مینو مجیدی، در دومین بیاننامهٔ خود در خصوص اعتراضات مردمی در ایران، قتل وی را در کنار قتل مهسا امینی و دیگر جانباختگان اعتراضات، «نمونهٔ عریان جنایت هیولای جمکران» نامید که به خاطر آن «هر روز مردم این سرزمین به نوعی مورد تجاوز قرار گرفته و به قتل میرسند.»
علاوه بر این سیاوش حیاتی، سخنگوی مجمع مشورتی فعالان مدنی یارسان و دبیر جبههٔ متحد کُرد که در مراسم خاکسپاری مینو مجیدی سخنرانی کردهبود یک روز بعد از جانب نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت شد.
پس از کشتهشدن مینو مجیدی اعتراضات در کرمانشاه ادامه پیدا کرد و تا روز ۲ مهر دستکم دو نفر دیگر به نامهای امیر فولادی و حسین محمدی در کرمانشاه کشته شدهاند.
|