برای روحالله زم؛ که تا پای چوبه دار، بر سر پیمان خود با مردم ایستاد
از کانال تلگرام حسين رونقی دوشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ / 19-08-2024
به یاد روحالله زم. و «از یاد مبر، که ما، من و تو، انسان را رعایت کردهایم»
مقابل بازجو خبرنگار محکم میگوید: «شما میگید اغتشاشات، ما میگیم اعتراضات». این سخن چند سال قبل از خیزش اخیر و زمانی بیان شد که «براندازی» مانند این روزها فراگیر و جا افتاده نبود. فریاد «جمهوری اسلامی نمیخوایم» در خیابان از زن و مرد، اینگونه گسترده مشاهده نمیشد.
هر کسی، حتی یکبار بازداشت شده باشد یا پایش به اتاق های بازجویی رسیده باشد که این روزها شامل تعداد زیادی از شهروندان است، دقیق این را میداند که محکم بیان کردن عقیده و خط قرمزهایش، در آن شرایط که بازجوها میخواهند خواستههای خودشان را به هر روش غیراخلاقی و غیرانسانی، از دهان متهم بشنوند و انواع ارعاب و تهدید و تلاش برای تحقیر، در کلام آنها و فضای بازجویی در میان است، کار سادهای نیست. بازجویان از هیچ ترفندی دریغ نمیکنند و کمتر کسانی هستند که از خط قرمزهای خود عبور نمیکنند. اما روحالله در همین شرایط، حتی در شرایط بدتر (چون برخی از افراد و رسانهها حتی مخالفین سیستم بهدلیل فضاسازی های منفی علیهاش از مدتها قبل به دیده شک به او مینگریستند) محکم و قاطع میگوید: «ما میگیم اعتراضات».
او خود را یکی از مردم میدانست و با ایستادگی تصویری از خود کنار مردم ایران ارائه داد. او همچون همه ما عاری از اشتباهات نبود، اما تمام تلاش او برای تغییر وضعیت مردم داخل کشور بود و در این راه گام برمیداشت.
با خودرایی و تعصب و یارکشی، شرایط را دشوارتر نمیکرد، مانند آن چیزی که این روزها بعضا در صف مخالفان حاکمیت دیده میشود! خود را از تودهی مردم و اقشار مختلف جامعه، جدا نمیکرد و فقط به جمعیتی محدود تحت عنوان «فعال» خلاصه نمیشد.
میهندوست، آزادیخواه و صدای همگان بود. برای او، «ایران»، شامل تمام مردمش بود، فارغ از عقیده، زبان و تفکر متفاوت. او منیت و خودبرتربینی و کوتهنگری افرادی که در هر مقطع به دلایلی، مبدل به چهرههای سیاسی میشوند را آفت مسیر آزادیخواهی میدید و اتحاد و همگرایی و ایمان به قدرت جمعی مردم دوشادوش یکدیگر را همان کلید اصلی اما گمشده، برای گذار از جمهوری اسلامی میدانست.
آنچه شایسته خدمات و مبارزه او بود، بهویژه در خارج از کشور که فرصتها و امکانات بیشتر و آزادانهتری وجود داشت، صورت نگرفت.
اعدام زم میتوانست، به آن سرعت و سادگی که همه مشاهدهگرش بودیم، انجام نشود. در سالگرد قتل او باید مجددا کمپین بیاعتبارسازی و بدنام کردن او را مرور کنیم. کمپینی که حتی پس از ربودن او تداوم داشت و در نهایت زمینهسازی مناسبی برای اعدام او صورت گرفت. بیشک مدل زمینهسازی و اعدام روح الله نمونه مهمی برای فهم جریان عادی سازی و تسهیل حذف مخالفان دگراندیش است. این شکل از حذف مبتنی بر خدشهدار کردن آبرو، سایه انداختن سابقه افراد بر فعالیتهای فعلی و سیاه نمایی اهداف مبارزاتی حتی همین امروز هم جریان دارد. بهرسمیت شناخته نشدن تفاوتها و اختلافهای تاکتیکی و بیشینه کردن آنها تا سرحد دشمنی و حذف میان مخالفان کار را برای کمپینهای بیاعتبارسازی و نهایتا حذف توسط جمهوری اسلامی بسیار راحت میکند. متاسفانه جریانهای انحرافی که توسط برخی فعالان حوزههای مختلف راه میافتد و گاهی مردم عادی را تحت تاثیر رسانه و فضاهای مجازی همراه میکند، در فقدان شيوههای فکر شدهی انتقادی و تعامل سياسی گروههای مختلف ضمن رعایت مرزبندیهای عقیدتی و نظری، تبدیل به بازیگران پروژههای اطلاعاتی-امنیتی حکومت میشوند.
اما، هرقدر زمان میگذرد ما کنار هم با آزمون و خطا، تشخیص درست و غلط، این موارد را دقیقتر میفهمیم.
چه بسیار جانهای عزیزی که اینطور راحت گرفته شدند. امروز وظیفه ما با فهم سیاست های نفوذ کننده در بطن جامعه و از مسیر رسانه، بیتفاوت نبودن نسبت به هر کسی است که بیاهمیت جلوه داده میشود تا حذف شود.
امروز با سالها تجربه کنار هم و از دست دادنهای مکرر افراد میهندوست و آزادیخواه در سکوت و گاهی بدون اعتراض جدی که نکردیم، رساندن صداهای خاموش و کمرنگ بدون توجه به سیاست قدرتی است که نمیخواهد آنها شنیده شوند. هر قدر بیشتر برچسب بزنند و بیاهمیت جلوه دهند حساسیت ما بايد بیشتر شود.
در سالگرد اعدام روح الله زم برای بزرگداشت او و آرمان او، صدای بیصدای دادخواهان همچون ماشالله کرمی، ناهید شیربیشه، منوچهر بختیاری و دیگران باشیم، صدای افراد تحت بازداشت و خطر مثل زهره سرو باشیم. یا فریاد آنها که زیر حکم سنگین هستند، همچون امیررضا نصر آزادانی، میلاد آرمون، سامان یاسین و.... شویم. این خود بهترین یادبود و ادای دین ما به روح الله زم است، که تمام دغدغهاش این افراد و تمام مردم تحت ظلم ایران بود.
بقیه اسامی را شما اضافه کنید، به یاد روحالله زم. و «از یاد مبر، که ما، من و تو، انسان را رعایت کردهایم»
@Hosseinronaghi
مارال
|