«سینما حقوق بشر»، اولین کتاب منتشر شده از بنیاد شیرین عبادی
از کانال تلگرام خوابگرد https://t.me/khabgard/4190
🔸کتاب «سینما حقوق بشر» اولین اثری است که انتشارات بنیاد شیرین عبادی منتشر کرده است. این کتاب اولین فرهنگ سینمایی در حوزه حقوق بشر است که تا امروز به زبان فارسی منتشر شده است.
🔸در مقدمهی مختصری که بر این کتاب نوشتم، گفتهام:
«تعهد هنر، بیان حقیقت است و در این راستا نمیتواند بر کاستیها و مشکلات جامعه چشم بسته و آنها را سانسور کند. هدف از بیان حقایق و مشکلات ایجاد انگیزه برای تفکر، جهت یافتن راه حل است. و از این منظر است که حقوق بشر به عرصه هنر و به ویژه سینما وارد میشود. سال هاست که فیلمهای حقوق بشری به عنوان یکی از ژانرهای سینمایی شناخته شده و در فستیوالهای سینمایی جایگاه ویژهای به خود اختصاص دادهاند. به امید آن که دیدن هر فیلم حقوق بشری جرقهای باشد برای تفکر و ارائه راه حل.» ... «وقتی نوجوان بودم از تلویزیون فیلمی دیدم به نام «سینما پارادیزو». خیلی خوشم آمد. از خیلی آدمها سؤال کنید بهترین فیلمی که در زندگی دیدی، چه است؟ میگویند سینما پارادیزو. حالا تصور کنید چه حالی شدم وقتی بعدتر امکانات بیشتر شد و توانستم نسخه اصلی فیلم را ببینم: هم خوشحال بودم که شاهکاری به آن خوبی کشف کرده ام، هم ناراحت که این همه سال گول خوردم و نسخه مجعول صداوسیمای جمهوری اسلامی را دوست داشتم. مضحک تر اینکه یکی از بخش های شورانگیز سینما پارادیزو اعتراض به سانسور در سینما است. تلویزیون ما همه این ها را سانسور کرده بود!»
عنوان کتاب: سیـنما حقـوق بشـر عنوان فرعی: 100 فیلم برتر سینمای جهان با موضوع حقوق ِ بشر نویسنده: مهسا امینی (نام رمز) طـراحـی گرافیـک متن و جلـد : مهسا امینی ناشر: نشر الکترونیک بنیاد شیرین عبادی
🔸نام گردآوردنده این مجموعه به یاد #مهسا_امینی ، که اسم رمز انقلاب و تغییر و تحولات ایران است، مهسا امینی گذاشته شده است.
🔸از طریق این لینک میتوانید کتاب را به صورت رایگان دریافت کنید.
@ShirinEbadiofficial
«بنیاد شیرین عبادی» منتشر کرد: سینما حقوق بشر
کتاب «سینما حقوق بشر» نخستین فرهنگ سینمایی در زمینه حقوق بشر، توسط بخش انتشارات بنیاد شیرین عبادی منتشر شد.
این مجموعه که به معرفی ۱۰۰ فیلم برتر سینمای ایران و جهان با موضوع حقوق بشر میپردازد، نخستین فرهنگ سینمایی در این زمینه است که به زبان فارسی منتشر شده و به صورت رایگان در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
در این کتاب که به «مادران دادخواه» تقدیم شده، به دلایل امنیتی نام نویسنده و طراح دیده نمیشود و پدیدآورندگان آن به یاد تمام قربانیان و مبارزان آزادیخواه، از نام رمز مهسا امینی استفاده کردهاند.
عاطفه نعامی
عاطفه نعامی قربانی تازه جنایت نیروهای امنیتی
|