گفتگوی اختصاصی با عتیق رحیمی - نویسنده و کارگردان افغانستانیتبار
فرستنده arman در تاريخ
02 ژولای 2022 ساعت 4:52 بعدازظهر
- ويرايشگر تالار محل اقامت: Denmark تاريخ عضويت: 18 آگوست 2004 تعداد ارساليها: 375 مشخصات جستجو نقل قول
گفتگوی اختصاصی عتیق رحیمی، نویسنده و کارگردان: انگیزۀ من از تهیۀ فیلم «سنگ صبور» به زبان فارسی این بود که «می خواستم افغان ها این داستان را بدانند»
مشروح گفتگو با عتیق رحیمی با بخش فارسی رادیو بینالمللی فرانسه را از طریق فایل صوتی گوش کنید.
صدا 7:13 دقيقه
نامش با داستان «سنگ صبور» گره خورده است، جایی که درد دلهای یک نویسندهی دور از وطن را به خود جذب کرده است. در رمان سنگ صبور، درد و رنج و عواطف آسیبدیدهی انسان به نگارش درآمده است. زمان داستان سنگ صبور، تراژدی میان خون و آتش، نوشته عتیق رحیمی، نویسنده و کارگردان فارسیزبان افغانستانی-فرانسوی مشخص نیست، اما یادآور درد و رنجی است که طی سالها بر مردم سرزمین زادگاه این نویسنده رفته است هر چند که زبان عشق در این رمان خودنمایی میکند.
داستان سنگ صبور ک به زبان فرانسه نگاشته شده، در سال ٢۰۰۸ جایزۀ گنکور، مهمترین جایزه ادبی این کشور، را بدست آورد. این کتاب از ترجمۀ انگلیسی آن به زبان فارسی، زبان مادری نویسنده، برگردانده شده است اما فیلم سنگ صبور ساخته عتیق رحیمی، نویسندۀ کتاب، از ابتدا به زبان فارسی ساخته شده است تا به گفته این نویسنده و کارگردان، احساس و نکاتی که با زبان ترجمهی داستان، به هموطنانش منتقل نشده است را از دریچه سینما و این بار بدون یاری جستن از ترجمه و از همان وهله اول با زبان فارسی به ساکنان آن گوشه از کره خاکی که زادگاه و سرزمین مادری او است، انتقال دهد.
همزمان با برگزاری جشنواره سینماهای آسیا ٢۰٢٢ در وزول فرانسه، فیلم سنگ صبور، ساخته عتیق رحیمی، با استقبال مخاطبان روبرو شد. به این مناسبت در حاشیه این جشنواره با عتیق رحیمی به گفتگو نشستیم تا خود از دلایلش برای ساخت فیلم سنگ صبور به زبان فارسی با اقتباس از رمان سنگ صبور بگوید.
نویسنده و کارگردان سنگ صبور که از سن ٢٢ سالگی، در زمان جنگهای داخلی از کشور گریخته بود اما پس از ١٨ سال بار دیگر این امکان را یافته بود که بارها به سرزمین مادری سفر کند و با الهام از این سرزمین به داستاننویسی و ساخت فیلم ادامه دهد، در گفتگو با بخش فارسی رادیو بینالمللی فرانسه در حاشیه جشنواره سینمای آسیا در وزول فرانسه، از تاسف خود نسبت به سرنوشت سرزمینی که بار دیگر به تصرف طالبان درآمده است و لزوم امیدواری به آیندهای بهتر برای سرزمین مادری خود سخن میگوید.
برای ارسال پاسخ به اين مورد بايد
وارد شويد
برای استفاده از تالار گفتمان بايد عضو شويد