Welcome to Online Film Home
Home :: Film News :: Find a Birthday :: Dark version :: Persian Weblog :: Forum :: Contact
  تالار گفتمان بحث آزاد تالار گفتمان بحث آزاد

 خوش آمديد مهمان                                 عضو شويد  وارد شويد جستجو  فهرست اعضای تالار

  تالار
  فلسفه‌ و هنر

نسخه مناسب چاپ ارسال ج1608;ابيه  ارسال موضوع جديد

موضوع معرفی دو کتاب
فرستنده Erfan_Rezaei در تاريخ 19 آوريل 2023 ساعت 8:53 قبل ازظهر  
محل اقامت: Iran   تاريخ عضويت: 09 آوريل 2023   تعداد ارساليها: ۱۸۲   مشاهده ی مشخصات Erfan_Rezaei مشخصات  جستجوی ارساليهای ديگر Erfan_Rezaeiجستجو برويد به صفحه خانگی Erfan_Rezaei سايت نقل قول ارسالی Erfan_Rezaeiنقل قول
«معرفي دو کتاب»

از کانال تلگرام خواهر شکسپير
https://t.me/FarnazSeifi/265

دو کتاب تازه درباره‌‌ي کم‌توجهي پزشکي به اندام زنان و دست‌کم گرفتن مشکلات جسمي و رواني زنان از سوي پزشکي منتشر شده است. يکي از اين کتاب‌ها - Good Girls- ترکيبي از خودزندگي‌نامه، گفتگو با متخصصان و افراد مبتلا به بيماري انورکسيا است. هدلي فريدمن که روزنامه‌نگار است در اين کتاب تلاش مي‌کند مبحث را لايه لايه بشکافد تا هم خودش دليل سال‌ها ابتلا به آنورکسيا را بهتر متوجه شود، هم توجه‌ها را به جنسيت‌زدگي و کم‌دانشي پزشکي درباره‌ي انورکسيا جلب کند. او 75 تئوري را در کتاب فهرست مي‌کند که پزشکان و تراپيست‌ها براي چرايي احتمالي ابتلاي او به انورکسيا در نوجواني رديف کردند؛ اولين آن‌ها اين که او با عمل سزارين به دنيا آمد و «از اول دنبال راه آسان بود»!

فريدمن که 3 سال را در بيمارستان‌ها سر کرد، مي‌نويسد چطور پزشکان به عدد روي ترازو توجه داشتند تا اين‌که او واقعا حالش چطور است؛ چطور پزشکي فرد مبتلا به انورکسيا را به موجودي«ناتوان، خودويران‌گر و بسان بچه» تقليل مي‌دهد و اين وضعيت به پزشک و پرستار چه قدرت نابجايي در کنترل بدن بيمار مي‌دهد. انورکسيا (که بين زنان به مراتب شايع‌تر است)، مرگ‌بارترين بيماري روان است که هنوز هيچ داروي تاييدشده‌اي ندارد. فريدمن مي‌نويسد سال‌ها بررسي او را به اين نتيجه رساند که تئوري‌هايي مثل اين‌که عامل انورکسيا مجلات مد و شبکه‌هاي اجتماعي است، ساده‌انگارانه است. او مدعي است نگاهي به تاريخ زنان مبتلا به انورکسيا بيش از هر چيز نشان مي‌دهد که انورکسيا واکنش و نماد عيان «هراس زن از ابژه‌ي جنسي شدن و هراس از زن بودن» است. نمادي از خشم و اندوه است که به عنوان زن اجازه نداري خشمگين و اندوهگين باشي. اين جهان چنان خردکننده مي‌شود که آدمي جهان کوچک شخصي مي‌سازد با يک قاعده‌ي قابل کنترل: غذا نخوردن.

در کتاب دوم -This Won't Hurt- ماريکه بيگ، جامعه‌شناس، دهه‌ها پزشکي مدرن را بررسي مي‌کند که چطور از گوش دادن به درد زنان و جدي گرفتن درد آن‌ها يا غفلت کرده يا چشم و گوش‌اش را بر آن بسته است. بيگ از اصطلاح «بيولوژي نسخه‌ي بيکيني‌» استفاده مي‌کند، نگاهي کماکان غالب که فکر مي‌کند تنها تفاوت زن و مرد در بيماري و درد، در اندام‌هاي جنسي آن‌هاست و بس:«پزشکي زندگي زن را شروع عادت ماهانه محسوب کرده و پايان‌اش را زايمان.» توجهي نمي‌کند که در بسياري موارد ديگر نيز تجربه‌ي زنان از درد و بيماري متفاوت است. حتا در تحقيقات تنها 2.1 بودجه‌هاي عمومي تحقيق پزشکي، صرف بيولوژي اندام زنانه مي‌شود. بيگ مي‌گويد حتا فن‌آوري‌هاي تازه مثل ساخت «رحم مصنوعي» در وضع فعلي که کاملا بي‌مصرف به نظر مي‌رسند، بيشتر از هر چيز شبيه «يک فانتزي مردانه» ديگرند؛ ساخته‌هاي دست مردان محقق در فضاي جنسيت‌زده‌ي مردانه و با نگاهي سراسر مردانه.

@FarnazSeifi

برای ارسال پاسخ به اين مورد بايد وارد شويد
برای استفاده از تالار گفتمان بايد عضو شويد

ارسال جوابيه  ارسال موضوع جديد


 
جستجو
جستجوی فيلم، کارگردان، بازيگر..:

fa en


سايت های سينمايی!
 

Find a birthday!


پيوندها
 
مجله ۲۴
آدم برفی ها
دیتابیس فارسی فیلم های سینمایی
کافه سينما
سينمای ما
سينمای آزاد
 

اخبار روز ايران

[ Yahoo! News Search ]

Search Yahoo! here
 
 [ Yahoo! ]



options