تم اصلی سیزدهمین جشنواره ی فیلم انجمن یاری در استکهلم و اوپسالا، زنان و دشواری های آنها در جامعه ای امروز ایران بود. به همین مناسبت میهمانان جشنواره نیز چهارتن از زنان سینمای ایران بودند، سه فیلمساز و یک بازیگر. پوران درخشنده از کارگردانان سرشناس ایران و سازنده و تهیه کننده ی فیلم «هیس، دختران فریاد نمی زنند» از میهمانان این جشنواره بود.
میهمانان جشنواره یاری در مراسم پایانی. از راست: فرشته طائرپور، پوران درخشنده، پانهآ بهرام، غزل شاکری و مدیرجشنواره فریبا میرزاعلی
فیلم او به چهار موضوع عمده در ایران می پردازد، سوءاستفاده ی جنسی از کودکان، بی توجهی والدین و مدارس به این کودکان، سکوت در برابر جرایم جنسی به دلیل حیثیت و حفظ آبروی خانوادگی و حکم قصاص که پی آمدهای دردناکی به همراه می آورد.
این فیلم درحال حاضر در ایران نمایش داده می شود و بنا بر خبرها با استقبال خوبی از سوی تماشاچیان نیز روبرو شده است.
دراینجا گفتگوهایی را که با میهمانان جشنواره انجام شده، می شنوید.
Lyssna: گفتگو با غزل
شاکری غزل شاکری، کارگردان و بازیگر غزل شاکری، سازنده ی فیلم مستند-گزارشی «نیلوفر» و از بازیگران فیلم آینه های روبرو از میهمانان دیگر این جشنواره بود. او درگفتگویی با پژواک ازجمله به این اشاره کرده است که برخی از سینماگران در ایران نسبت به بهبود شرایط فیلمسازی در کشورخوش بین هستند.
پانته آ بهرام از میهمانان دیگر جشنواره بود، بازیگر فیلم «من مادر هستم» که به خاطر بازی دراین فیلم موفق به دریافت جوایز متعددی نیز شده است. این فیلم از جمله به موضوع پنهان کاری، مشکلات خانوادگی و قصاص می پردازد و هنگام نمایش در استکهلم و اوپسالا، تماشاچیان را به خصوص درصحنه ی اجرای حکم قصاص، بسیار تحت تاثیر قرارداد.
یکی دیگر از میهمانان جشنواره فرشته طائرپور بود، نویسنده، تهیه کننده و یکی از دوکارگردان فیلم «آینه های روبرو». این فیلم به یکی از مسائل روز جامعه ی ایران می پردازد که دختران جوان به دلیل از جمله فشارهائی که برآن ها واردمی شود، ترجیح می دهند و تمایل دارند که مرد شوند. فیلم آینه های روبرو در۱۳۴ جشنواره ی بین المللی شرکت کرده است. فرشته ی طائرپور از فعالان خانه ی سینمانیز هست. دراین مورد نیز با او گفتگوئی داریم.
اضافه کنیم که سیزدهمین جشنواره ی فیلم یاری در روزهای بیست و هفتم، بیست و هشتم و بیست و نهم سپتامبر در استکهلم و اوپسالا برگزار شد. در این جشنواره شش فیلم بلند و دوازده فیلم کوتاه به نمایش درآمد.